Benson "Smooth" Henderson.

Benson Henderson klar för otippad huvudmatch på Bellator 196

✅ Forne UFC-mästaren tar sig an en sann veteran i Ungern ✅ Första MMA-fightern på omslaget för Sports Illustrated

Den irländske supertalangen James Gallagher har åkt på en handskada och tvingas därav dra sig ur matchen mot Adam Borics, som planerades som huvudattraktion för nästa månads Bellator 196 i Ungern.

Istället har ett spännande och något otippat lättviktsmöte mellan den tidigare UFC-mästaren Benson Henderson och Roger Huerta bokats som ny huvudmatch. Källor till MMAnytt har bekräftat nyheten, som först rapporterades av Ariel Helwani under kvällens avsnitt av The MMA Hour.

Borics väntas vara kvar på matchkortet mot en annan motståndare, men någon ny match efter Gallaghers skada är ännu inte färdigställd.

Bellator 196: Henderson vs. Huerta äger rum i Budapest den sjätte april.

Första MMA-fightern att pryda Sports Illustrateds omslag

Huerta (24-9-1, 1 NC MMA, 1-2 BMMA) är en sann veteran som tidigare har tävlat i både UFC och ONE Championship förutom Bellator och diverse lokala organisationer. I UFC var han en stigande stjärna som besegrade namn som Leonard Garcia och Clay Guida och dessutom blev den första MMA-fightern att pryda Sports Illustrateds omslag.

Roger Huerta på omslaget för Sports Illustrated i maj 2007.

Mellan sommaren 2008 och sommaren 2016 hade Huerta dock en tuff period där han förlorade åtta av tio matcher. Bland annat blev han knockad av Zorobabel Moreira som slängde en av historiens mest brutala fotbollssparkar på ONE FC 4, vilket ledde till ett tvåårigt uppehåll.

På sistone har “El Matador” dock tagit sig tillbaka till vinstkolumnen med två raka segrar. Sist han var aktuell var på Phoenix FC 4 där han vann mot The Ultimate Fighter-veteranen Hayder Hassan – som blev diskvalificerad på grund av otillåtna armbågar i bakhuvudet.

Oflyt med domarna i sina senaste två matcher

Henderson (24-8 MMA, 1-3 BMMA) var själv en titelhållare i WEC och sedan även i UFC, där han försvarade bältet tre gånger. Efter en lång karriär i världens största MMA-organisation med flera storvinster över namn som Frankie Edgar (två gånger), Nate Diaz och Gilbert Melendez, skrev “Smooth” på för konkurrenten Bellator och debuterade i april 2016.

Många hade förväntat sig att Henderson skulle vinna ett nytt bälte, men hittills har det inte riktigt gått vägen för honom i Bellator-buren – där han förlorat titelmatcher i både weltervikt.

I debuten utmanade han den dåvarande welterviktsmästaren Andrey Koreshkov och förlorade via enhälligt domslut efter att ha blivit tämligen dominerad. Därefter återvände han till lättvikt och besegrade Patricio Freire via teknisk knockout (som följd av en benskada), vilket ledde till att han fick chansen att utmana Michael Chandler om lättviktsbältet. Matchen mot Chandler var otroligt jämn och blev en av de bästa matcherna 2016 – där Henderson förlorade via delat domslut efter full tid.

Även Hendersons senaste match, som var mot Patricky Freire på Bellator 183 i september förra året, slutade i en sylvass poängförlust efter ett delat domslut.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...