Benson Henderson och Roy Nelson klara för Bellator 183

Benson Henderson återvänder i huvudmatchen på Bellator 183 - samma gala där Roy Nelson gör sin debut.

Nyligen lätt den amerikanska topporganisationen Bellator MMA annonsera två spännande matcher för Bellator 183.

Inte nog med att den tidigare UFC-mästaren Benson Henderson återvänder till buren i huvudmatchen – UFC-veteranen Roy Nelson kommer dessutom göra sin Bellator-debut på samma gala.

Möter ännu en “Pitbull”

Efter en vinst över Patricio “Pitbull” Freire – som kom via teknisk knockout efter en benskada – sågs Henderson (24-7) senast utmana Michael Chandler om lättviktsbältet i november förra året. Efter fem hårda ronder i vad som blev en av de bästa matcherna 2016, förlorade “Smooth” ett delat domslut. 33-åringen har därefter haft en del skadebekymmer, men är nu redo att försöka ta sig tillbaka till segerspåret.

För motståndet står ingen mindre än ovannämnda Patricios bror, 31-årige Patricky “Pitbull” Freire. Freire (17-8) har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och knockade den tidigare Strikeforce-mästaren Josh Thomson sist vi såg honom.

“Big Country” vs. “Eye Candy”

Nelson (22-14) går nu sin första match utanför UFC sedan mars 2009. Med ett matchresultat på 9-10 i oktagonen skrev 41-årige “Big “Country” på för Bellator efter en enhällig domslutsförlust mot Alexander Volkov tidigare i år.

Det står nu klart att det blir den 28-årige Javy “Eye Candy” Ayala som välkomnar honom. Ayala (10-5) kommer in med två raka segrar i ryggen och knockade senast PRIDE-veteranen Sergei Kharitonov efter endast 16 sekunder.

Ny huvudmatch på Bellator 181

Då “Pitbull” var tänkt att ta sig an Derek Campos i ett returmöte som skulle utgöra huvudmatchen på Bellator 181, har en ny motståndare presenterats för Campos. Han kommer istället göra upp mot Brandon Girtz i vad som blir en trilogi.

De två har varsin vinst över den andre. Först vann Campos (18-6) ett enhälligt domslut i juni 2013, innan Girtz (14-6) senast säkrade revanschen via teknisk knockout i november 2015.

Bellator 181: Campos vs. Girtz 3 äger rum i Verona, New York fredagen den 14 juli. Bellator 183: Henderson vs. Pitbull går senare av stapeln i San Jose, Kalifornien, lördagen den 23 september.

Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara