Cheick Kongo möter hittills obesegrade Augusto Sakai under Bellator 150

Tungviktaren och MMA-veteranen Cheick Kongo är officiellt bokad för en match mot Augusto Sakai under Bellator 150 i februari. Detta blir Kongos allra första match under nästa år. Det som gör denna match mellan de två tungviktsgiganterna så intressant är det faktum att Sakai hittills är obesegrad.

Den franske MMA-fightern Cheick Kongo drar igång sitt nya år 2016 med en riktig rivstart. Tungviktarens allra första match nästa år går nämligen av stapeln i samband med Bellator 150: Galvao vs Dantas 2, då han möter den hittills obesegrade Augusto Sakai i vad som mycket väl kan bli en verklig giganternas kamp.

Den nu 40-årige Cheick Kongo tävlade fram till våren 2013 för UFC men sedan hans kontrakt med organisationen i fråga löpte ut gick han vidare till Bellator, där han alltså i nuläget håller till. Kongo har dock sagt i intervjuer att inga dörrar är stängda och att han mycket väl kan tänka sig att återvända till UFC igen.

Brasilianaren Augusto Sakai är med sina 24 år hela 16 år yngre än sin motståndare. Han begick sin MMA-debut för fyra år sedan, har gått 12 matcher sedan dess och har fram till dags dato inte förlorat en enda match. I kategorin “Fullständigt onödigt vetande” kan vi nämna att Sakais föräldrar kommer från Japan och att han till vardags jobbar i ett akvarium när han inte går matcher i oktagonen.

Bellator 150 går av stapeln i Kansas Star Arena i Mulvane, Kansas den 26 februari. I nuläget ser matchkortet för den aktuella galan ut så här.

– Marcos Galvao vs Eduardo Dantas (om mästartiteln i bantamvikt)
– David Rickels vs en ännu oannonserad motståndare
– Cheick Kongo vs Augusto Sakai

Vem håller du som segrare i matchen mellan “åldermannen” Cheick Kongo och “ynglingen” Augusto Sakai?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
BellatorCheick KongoNyheterSenaste Nyttz-Fighters

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...