Emanuel Newton skyller förlusten mot Phil Davis på att han hade sex strax innan fighten

Idrottsprofiler brukar kunna komma på fantastiska förklaringar till varför man har förlorat en match. Men frågan är om inte Emanuel Newton tar priset i kategorin “Otroliga bortförklaringar”. Newton skyller nämligen förlusten mot Phil Davis under Bellator 142 på att han hade sex strax innan fighten.

Emanuel Newton, Bellators före detta mästare i lätt tungvikt, mötte Phil Davis under Bellator 142 i september förra året med förhoppningen om att en snabb och stilfull seger i den matchen skulle bana väg för en ny chans att kunna återta den förlorade mästartiteln. Facit av fighten mot Davis blev dock raka motsatsen. Det blev förlust i första ronden efter en nedtagning från Davis. Men russinet i kakan är den makalösa förklaringen till förlusten som Newton presenterar i en intervju med MMA Junkie. Han säger nämligen att han hade sex ett par timmar innan fighten, vilket skulle vara orsaken till att han förlorade. En annan, mer trovärdig förklaring till förlusten, är att han drabbades av en revbensskada tidigt i matchen och därför inte kunde prestera fullt ut.

Newton ligger just nu i startgroparna inför Bellator 149 som dundrar igång den 19 februari i Toyota Center i Houston, Texas. Där kommer Newton att möta Linton Vassell i en returmatch och hans förhoppningar är givetvis att fighten ska gå hans väg den här gången. Målsättningen är fortfarande att han ska kunna bli Bellatormästare i lätt tungvikt igen.

Vem tror du vinner matchen Newton vs Vassell? Tror du att vi kommer att få se Emanuel Newton med mästarbältet runt midjan igen?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorNyheterPhil DavisSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Metallica
  11 February 2016 at 08:13

  Hehe någon vill skryta…

 • KoMaCarpe
  11 February 2016 at 09:24

  These holy men…

 • Lallarn
  11 February 2016 at 10:38

  Hatar när det händer…

 • Svara