Ex-UFC och Bellator-fighter Melvin Guillard får sin senaste vinst upphävd efter att ha testat positivt – igen

Det verkar som att lättviktaren Melvin Guillard välkomnar drama i sitt liv. Den 33-åriga slagskämpen är känd för att missa vikt och har tidigare åkt fast för kokain i samband med en förlust i UFC mot Joe Stevenson. Nu har han åkt fast igen, denna gång för prestationshöjande medel. Låter det bekant?

De forna dagarna med doping är sannerligen inte över men mer och mer görs för att städa upp MMA-sporten. UFC har tagit täten med sitt samarbete med USADA och Jeff Novitzky men även i andra organisationer faller fighters i allt mer strikta drogtester.

Den senaste i raden av slagskämpar som testat positivt är den tidigare UFC-fightern Melvin Guillard. “The Young Assassin” UFC-debuterade i samband med den andra säsongen av  The Ultimate Fighter och kom sedan att göra riktigt bra ifrån sig under sin tidiga UFC-karriär.

Han hade fem raka vinster när han blev utstrypt av Joe Lauzon under UFC 136 men hans karriär återhämtade sig aldrig efter det. Med Lauzon-matchen inräknad vann Guillard endast två av sina kommande sju UFC-matcher och efter att ha förlorat mot Michael Johnson under UFC Fight Night: Gustafsson vs. Manuwa blev han av med sitt kontrakt med organisationen.

ufs2-1_11_pearson_vs_guillard_013

Melvin Guillard är bland dem som har mest knockdowns i UFC. Endast Chuck Liddell och Anderson Silva har fler. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

 

Melvins Guillards karriär efter UFC

Efter sitt kontrakt med UFC skrev Guillard kontrakt med WSOF där han skrapade ihop ett matchfacit på 1-1. Han missade vikten vid båda tillfällena. Nästa match gjorde han Bellator-debut mot Brandon Girtz, en match som han förlorade via splittrat domslut.

I februari 2016 återvände han till ringen och förlorade sin andra raka i Bellator mot Derek Campos. Även här lyckades han inte gå ned tillräckligt i vikt och matchen hölls i catch weight.

Det såg ut som vinden hade vänt när han återvände framgångsrikt med en KO över David Rickels under Bellator 159 men nu har alltså vinsten blivit upphävd efter att Guillard testat positivt för prestationshöjande medel.

Guillard missade vikten även mot Rickels och har därmed missat viktklassen i fyra av sina fem senaste matcher. Han har inte vunnit på över två år och efter det senaste övertrampet kommer han också bli avstängd i ett år samt behöva böta $ 10,000.

Frågan är om det var spiken i kistan för Guillard fortsätta MMA-karriär? Det ser sannerligen inte bra ut.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...