KLART: Gegard Mousasi försvarar bältet på Bellator 214

✅ UFC-veteranen går ny titelmatch i LA ✅ Ställs mot obesegrad motståndare ✅ Bellator 214 - samma gala som Fedor vs. Bader

Nyligen lät Bellator MMA avslöja att man bokat in en ny titelmatch till Bellator 214, som äger rum i Los Angeles, Kalifornien den 26 januari. Där får vi se en av världens absolut bästa mellanviktare, Gegard Mousasi, försvara bältet mot den obesegrade BJJ-svartbältaren Rafael Lovato Jr.

Mousasi (45-6-2 MMA, 3-0 Bellator) har vunnit hela åtta matcher i rad. “The Dreamcatcher” var en av de högst rankade mellanviktarna i UFC när han förra året valde att lämnad världens största MMA-organisationen för att ansluta sig till Bellator. Efter att ha vunnit bältet genom att avsluta den dåvarande mästaren Rafael Carvalho via teknisk knockout i våras, sågs Mousasi senast kamma hem ännu en brutal TKO-vinst i en superfight mot welterviktsmästaren Rory MacDonald.

Lovato Jr. (9-0 MMA, 5-0 Bellator) har gått från klarhet till klarhet i sin professionella MMA-karriär och det var bara en tidsfråga innan han skulle få en titelchans. Lovato Jr. har avslutat sina två senaste matcher via submission, först UFC-veteranen Gerald Harris med ett armlås och senast toppfightern John Salter med en rear-naked choke.

Bellator 214: Uppdaterat matchkort

Bellator 214: Fedor vs. Bader äger rum i The Forum. I huvudmatchen får vi se finalen av Bellators stora tungviktsturnering, där legendaren Fedor Emelianenko tar sig an Ryan Bader i en femrondare med det vakanta bältet på spel.

Kolla in det rådande matchkortet nedan!

Huvudkortet:

  • Turneringsfinal och titelmatch i tungvikt: Fedor Emelianenko (38-5, 1 NC) vs. Ryan Bader (26-5)
  • Titelmatch i mellanvikt: Gegard Mousasi (45-6-2) vs. Rafael Lovato Jr. (9-0)
  • Fjädervikt: Aaron Pico (4-1) vs. Henry Corrales (16-3)

Underkortet:

  • Lättvikt: Mike Segura (9-6) vs. Richard Leroy (7-1)
  • Lättvikt: Jorge Juarez (3-0) vs. David Pacheco (0-0)

Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara