Inför Bellator 84: Hale vs Volkov

I skymundan av helgens två UFC-galor så har även Bellator sin sista gala för säsongen.

Bellator 84 tar plats på Horseshoe Casino i Hammond, Indiana natten till lördag och på galan har man final både i lättviktsturneringen och tungviktsturneringen.

Huvudmatchen för kvällen är finalen i tungvikt mellan Alexander Volkov (18-3) och Richard Hale (21-4-1).

Richard Hale gjorde MMA-debut i December 2006 och har sedan dess hunnit med hela 26 matcher där han av sina 21 vinster har avslutat 18 (12 i första ronden). Hale har tidigare varit med i Bellators turnering men då i lätt tungvikt där han tog sig hela vägen till final där han förlorade mot Christian M’Pumbu. Till den här finalen tog han sig genom att knocka både Mike Wessel (12-4) och Thiago Santos (11-1-1) i första ronden.

Alexander Volkov gjorde sin MMA-debut så sent som 2009 och har redan hunnit med 21 matcher där han avslutat 15 av sina motståndare. Senaste förlusten kom för 2 år sen och efter det har han nu 9 raka vinster. Första matchen i turneringen var mot Strikeforce-veteranen Brett Rogers (12-4-1) som han tog sig förbi ganska enkelt via enigt domslut. I semifinalen vann han mot Vinicius Queiroz (6-2) via TKO med endast 1 sekund kvar av den andra ronden.

Lättviktsfinalen är mellan Dave Jensen (19-2) och Marcin Held (15-2).

Dave Jensen gjorde sin debut 2007 och har vunnit 19 av sina 21 matcher. Hela 11 av dessa 21 matcher har han vunnit via submission. Till finalen tog han sig genom att avsluta Magomed Saadulaev (14-1) via en giljotin i den tredje ronden och i semifinalen tog han sig vidare genom ett oenigt domslut mot Ricardo Tirloni (15-2).

Marcin Held är en riktigt ung talang och har som 20-åring redan hunnit med medaljer i både BJJ samt submission wrestling och har även gått 17 MMA-matcher där 8 har avslutats via submission. Marcin var med redan 2011 i Bellators lättviktsturnering men förlorade där i kvartsfinalen mot nuvarande mästaren Michael Chandler. För att ta sig till finalen så vann han först mot Murad Machaev (9-0) via enigt domslut och sen mot UFC-veteranen Rich Clementi (45-21-1) via ett riktigt fint toe hold.

På huvudkortet finns även svenskbekante mellanviktaren Jack Hermansson (5-0) som nu gör sin debut för Bellator och möter Daniel Vizcaya (6-2). Jack bor och tränar sen ett par år tillbaka i Norge där han tillhör Team Hellboy och bland annat tränar med Mohsen Bahari och Joachim Hansen.

Huvudkort

 • Final i tungvikt: Alexander Volkov vs. Richard Hale
 • Final i lättvikt: Marcin Held vs. Dave Jensen
 • Mellanvikt: Daniel Vizcaya vs. Jack Hermansson
 • Mellanvikt: Louis Taylor vs. Joe Vedepo

Underkort

 • Weltervikt: Quinton McCottrel vs. Belal Muhammad
 • Tungvikt: Eddie Castillo vs. David Sharp
 • Lättvikt: Cliff Wright vs. Christian Uflacker
 • Stråvikt: Patricia Vidonic vs. Felice Herrig
 • Flugvikt: Joey Diehl vs. Jerald Williams
 • Catchvikt om 215 lbs: Anton Talamantes vs. Anthony Gomez
 • Lättvikt: Robert White vs. Kenny Booker

Bellator kommer troligtvis som tidigare att visa galan gratis på denna länk.

Skriven av Christoffer Esping

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Bellator

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara