Joe Schilling tävlar för både Bellator och Glory under 2015

Amerikanen verkar inte vilja skilja sig från den första kärleken och tecknade således nyligen nytt kontrakt med kickboxningens främsta organisation Glory, samtidigt som han fortfarande räknas som en av Bellators aktiva fighters. Det blir med andra ord ett intensivt år för Joe Schilling som alltså tar på sig att tävla i två av de främsta organisationerna i två av världens tuffaste sporter på samma gång!

Det är ett minst sagt ambitiöst utgångsläge Joe Schilling (2-3 MMA, 17-7 kickboxing) står inför såhär i början på 2015. Efter vinsten mot Melvin Manhoef (29-12) i mitten av november förra året har han ännu inte nästa MMA-match bokad – däremot stod det nyligen klart att han möter Robert Thomas (1-1) i en kickboxningsmatch på Glory 19 i Los Angeles den 19:e februari. Det är inte svårt att förstå varför han inte vill ta steget fullt ut och helhjärtat satsa på karriären inom MMA då inte mindre än 11 av Schillings 17 vinster i kickboxningsringen kommit efter KO’s.

Amerikanen lyckades under förra sommarens Glory 17 ta sig till final i mellanviktsturneringen som även den ägde rum i Kalifornien, närmare bestämt i staden Inglewood. Efter två segrar över Simon Marcus (39-1-1) och Wayne Barrett (5-2), den första på avslut och den andra efter ett delat domarbeslut, tog det dock stopp i finalen där Adam Levin (84-6-1) stod för motståndet.

Schilling har även testat lyckan i boxningsringen då han vann sin första professionella match i slutet av 2008 medan han i sin andra och sista nästan exakt tre månader senare fick nöja sig med ett likaresultat.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BellatorGlory

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
6 Kommentarer
 • Venom
  7 January 2015 at 03:11

  Bellators egna Cowboy cerrone? :D

 • Joakim Hägg
  7 January 2015 at 03:19

  Jag tycker inte att man kan kalla hans vinst mot Manhoef, en förlust? Det var ju en riktigt kul match.

  • Lallarn
   7 January 2015 at 03:23

   Han knockade Melvin med en högerkrok följt av en rak vänster. Regelvidrigt är bara förnamnet, borde definitivt blivit diskad!

  • Joakim Hägg
   7 January 2015 at 04:34

   Brukar ni ändra folks inlägg såhär? Är det lagligt?

 • Eric
  7 January 2015 at 06:39

  Underhållande fighter, blir kul att se mycket av honom.

  Tror ni menar Artem Levine, inte Adam Levine – sångare i Maroon 5.

 • Robin
  7 January 2015 at 07:59

  Adam Levin? Artem Levin heter han väll?

 • Svara