Rory "Red King" MacDonald (höger) bredvid Bellator MMA:s vd Scott Coker (vänster). Foto: Bellator MMA

KLART: Rory MacDonald utmanar om bältet i Bellator MMA

Nu är det bekräftat att Douglas Lima försvarar welterviktstiteln mot topprankade Rory MacDonald i januari.

En av Bellator MMA:s största värvningar från UFC är nu klar för en spännande titelmatch i rivalorganisationen. Rory MacDonald kommer nämligen utmana welterviktsmästaren Douglas Lima om bältet den 20 januari.

Nyheten har bekräftats av representanter för Bellator via flera källor. Titelmatchen äger rum i The Forum i Inglewood, Kalifornien – men vilket nummer galan får är i skrivande stund oklart.

MacDonald tänker ”ta över”

MacDonald (19-4 MMA, 1-0 Bellator), som anses vara en av världens bästa welterviktare, besegrade senast Paul Daley via submission efter en lika imponerande som dominant uppvisning i Bellator-debuten. Nu har kanadensaren siktet på att ”ta över” bälten i flera olika viktklasser – och Limas titel är först på listan.

“When I signed with Bellator, I made it clear I wanted to take over — multiple weight classes and multiple championships,” sa MacDonald (via LA Times). “Douglas Lima and his title are first on the list before I move onto the next.”

Lima säker på vinst

Mästaren Lima (29-6 MMA, 11-2 Bellator) kommer in i toppmatchen med tre raka segrar i ryggen, senast mot en annan topprankad fighter från UFC i form av Lorenz Larkin. Brasilianaren känner sig bättre än någonsin och har självförtroendet på topp inför det kommande titelförsvaret.

“I haven’t been this healthy in a long time and Rory is going to be just another win on my record,” sa Lima.

Douglas ”The Phenom” Lima. Foto: Bellator MMA

En av Bellators största titelmatcher

Titelmatchen mellan Lima och MacDonald är utan tvekan en av de största i Bellators historia. Organisationen anses nästan alltid vara snäppet sämre än UFC, men just weltervikten sticker nu ut med en rad toppnamn.

Lima visade senast att han klarade av en av UFC:s topp 5-rankade namn när han besegrade Larkin, och faktum är att MacDonald har besegrat den regerande UFC-mästaren Tyron Woodley. Vinnaren mellan Lima och MacDonald är med andra ord en av de absolut bästa welterviktarna i världen, utan tvekan.

Scott Coker, vd för Bellator, ser fram emot det spännande toppmötet.

“These two are going to put on an incredible show,” sa Coker.

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
BellatorJust nuSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...