Wanderlei Silva (höger) knuffar Quinton "Rampage" Jackson (vänster) på invägningen inför UFC 92.

KLART: Wanderlei Silva och Rampage Jackson möts för fjärde gången

✅ Legendariska knockoutartiserna möts på nytt ✅ Bellator MMA håller presskonferens på tisdag

Nyligen gick den brasilianske PRIDE och UFC-veteranen Wanderlei “The Axe Murderer” Silva ut och avslöjade att hans återkomst till buren är bokad. Precis som det har ryktats om på sistone så blir det en fjärde match mot den amerikanske rivalen Quinton “Rampage” Jackson i Bellator MMA som väntar härnäst.

Silva hade följande att säga (via Facebook, översatt från portugisiska med hjälp av Google Translate):

“Det är med stor ära att jag meddelar min återkomst till MMA, den 29 september i Kalifornien, kommer jag att göra Bellator MMA Main Event mot @ rampage4real det blir vår fjärde match, jag är väldigt nöjd med min återkomst och det kommer utan tvivel att bli en bra show för alla ni killar
Jag räknar med fansen och stöd från alla vänner som alltid har varit närvarande under hela min karriär, vi går med allt !!
• • •
Wanderlei Silva Return Bellator
29 september – Silva vs Jackson 4 Main Event”

Rivalmötet väntas alltså bli huvudmatch på en Bellator-gala i Kalifornien den 29 september. Bellator har visserligen inte själva gått ut och offentliggjort matchningen, men i ett pressutskick skriver de å andra sidan att både Silva och Jackson kommer närvara under en presskonferens nu på tisdag. Där ska bland annat ett “monumentalt event som du inte kan missa” presenteras, enligt pressmeddelandet, vilket med största sannolikhet rör sig om galan där Silva och Jackson väntas mötas på nytt.

“Rampage” fick revansch i UFC – efter Silvas vinster i PRIDE

Just nu står det 2-1 mellan herrarna. Silva vann först över Jackson via teknisk knockout på PRIDE: Final Conflict 2003 och kammade sedan hem ännu en knockoutvinst på PRIDE 28, knappt ett år senare i oktober 2004. Därefter möttes de en tredje gång på UFC 92 i december 2008 – då “Rampage” fick revansch med en brutal knock.

Silva (35-13-1, 1 NC) har varvat vinster med förluster i sina sex senaste matcher och har endast gått en enda match de senaste fem åren. Efter en minnesvärd vinst över Brian Stann i mars 2013 åkte legendaren på en dopingavstängning. Därefter dröjde det till juni förra året innan Silva återvände till buren och gjorde sin Bellator-debut, då han förlorade ett enhälligt domslut mot Chael Sonnen.

Jackson (37-13) har själv varit betydligt mer aktiv de senaste åren och byggde faktiskt upp en vinstsvit på fem raka matcher – inklusive segrar över namn som Muhammed “King Mo” Lawal och Fabio Maldonado – mellan november 2013 och juni 2016. Därefter har “Rampage” dock förlorat två raka matcher via enhälligt domslut – först i ett returmöte mot “King Mo” och senast mot Sonnen.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...