Marloes Coenen återvänder till buren mot Arlene Blencowe på Bellator 141

En sann pionjär av kvinnlig MMA återvänder till Bellators bur efter nästan ett år på sidlinjen då hon tar sig an en stekhet australiensare i Temecula om dryga månaden. 

Stekhet vad gäller de senaste prestationerna i buren det vill säga. Arlene Blencowe (6-4) må inte vara lika meriterad som Marloes Coenen (22-6) och har långt ifrån lika lång erfarenhet inom sporten. Mellan proffsdebuterna skiljer nästan 13 år vilket däremot inte är någon vidare tröst för Coenen – fyra vinster i rad har australiensaren radat upp, samtliga genom avslut. Då de två möts på Bellator 141 i Temecula, Kalifornien den 28:e augusti blir det för övrigt Blencowes andra match för Bellator.

Med det sagt är Coenen inte precis en främling till svåra matcher och tuffa motståndare. Närmare bestämt 28 gånger har hon klivit in i oktagonen och gör så för första gången sedan oktober förra året i slutet av nästa månad. Då debuterade för Bellator och även holländaren går alltså sin andra match för organisationen under Bellator 141. Hon har bland annat hunnit med att tävla för Strikeforce, Dream och Invicta under den långa karriären.

Galan ser ut att bli en underhållande sådan med en huvudmatch mellan UFC-veteranen Melvin Guillard (32-14) och Brandon Girtz (11-4).

Kategorier
BellatorNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara