Mirko "Cro Cop" Filipovic. Foto via RIZIN Fighting Federation

Mirko Cro Cop skriver på för Bellator MMA – klar för match på Bellator 200

✅ MMA-legendaren går över till UFC-rivalen ✅ Debuterar på Bellator 200 i London

Nyligen gick den legendariske tungviktaren Mirko Filipovic ut och hintade om en flytt till Bellator MMA.

Nu är det officiellt att “Cro Cop” går över till UFC-rivalen, som idag anses vara världens näst största MMA-organisation. Och hans debut är redan bokad och klar.

Bellator avslöjade alldeles nyss att Filipovic kommer ta sig an en annan UFC-veteran i form av Roy Nelson på organisationens 200:e gala – Bellator 200, som äger rum i London, England den 25 maj. Det blir med andra ord ett returmöte där “Cro Cop” får chansen på revansch, efter att ha förlorat mot Nelson på UFC 137 för lite över sex år sedan.

Gjorde sig känd för brutala vänstersparken i PRIDE

Filipovic (36-11-2, 1 NC MMA, 0-0 BMMA) har länge varit en stor stjärna i sporten efter en lång karriär i några av världens största MMA-organisationer – inklusive PRIDE FC, UFC och senast RIZIN FF.

Det var i den japanska topporganisationen PRIDE som “Cro Cop” gick majoriteten av sina matcher under de första fem åren av sin karriär. Där besegrade han namn som Kazushi Sakuraba, Josh Barnett (två gånger) och Wanderlei Silva och gjorde sig framförallt känd för sin brutala vänsterspark, som användes för att knocka Silva bland flera andra..

2006 inledde Filipovic sedan den första av tre vändor i UFC – men även om han kammade hem ett par fina vinster så var kroatens bästa dagar förbi när han väl började tävla i oktogonen. Efter sin tredje comeback till UFC, där han avslutade Gabriel Gonzaga brutalt i ett returmöte, återvände “Cro Cop” till Japan och skrev på för RIZIN – där han bland annat besegrade Bellator-stjärnan Muhammed “King Mo” Lawal och den enorma talangen Amir Aliakbari för att vinna organisationens stora öppenviktsturnering 2016.

Filipovic gick senast match på nyårsafton då han besegrade Tsuyoshi Kosaka via teknisk knockout, efter att Kosakas hörna kastat in handduken. “Cro Cop” är idag 43 år gammal med en vinstsvit på åtta raka matcher.

Förlorade första ronden i Bellator MMA World Grand Prix

Nelson (23-15 MMA, 1-1 BMMA) har själv en lång UFC-karriär bakom sig. Efter att ha tagit sig in i världens största MMA-organisation genom att vinna den tionde säsongen av realityserien The Ultimate Fighter kammade han hem en del stora vinster i oktogonen. Förutom att ha besegrad just “Cro Cop” via teknisk knockout kammade Nelson också hem segrar över namn som Stefan Struve, Matt Mitrione och Antonio Rodrigo “Minotauro” Nogueira innan det sedan bar över till Bellator.

I Bellator debuterade “Big Country” mot Javy Ayala i september förra året – en match som han vann via enhälligt domslut. Därefter blev han en av de åtta fighters som fick chansen att delta i organisationens stora tungviktsturnering, Bellator MMA World Grand Prix, som avgörs under 2018 för att kröna tungviktens nya Bellator-mästare.

Turneringen gick dock inte som förväntat för Nelson, som åkte ur redan i den första omgången. Det var under förra månaden som han ställdes mot Mitrione i kvarsfinalen – ett returmöte som han förlorade via majoritetsdomslut.

Nelson är idag 41 år gammal och har varvat vinster med förluster i sina sex senaste matcher.

Uppdaterat matchkort för Bellator 200

Med tillskottet ser matchkortet för Bellator 200 nu ut som följande:

 • Titelmatch i mellanvikt: (C) Rafael Carvalho vs. Gegard Mousasi
 • Tungvikt: Mirko Cro Cop vs. Roy Nelson
 • Weltervikt: Michael Page vs. David Rickels
 • Lätt tungvikt: Phil Davis vs. Linton Vassell

Vem har du som vinnare – “Cro Cop” eller “Big Country”?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
BellatorJust nuSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...