Resultatet för Bellator 59 – Två finaler och en pension

Helgens Bellator agerade arena för två finaler och en pension. Finalerna var mellan Eric Prindle vs. Thiago Santos i tungvikten samt Eduardo Dantas vs. Alexis Vila i bantamvikt. Det här var den sista galan i den femte säsongen, och det hela slutade rätt så intressant.

Först ut så hade vi Kurt Pellegrino som gick och förlorade via TKO bara 50 sekunder in i den första ronden, och direkt efter matchen så annonserade han sin pension. Men det är inte den första gången han gör det, i mars i år så valde han att inte förnya sitt kontrakt med UFC då han skulle gå i pension. Men han ångrade sig ett halvår senare och dök nu upp i Bellator, i en match han således förlorat nu. Men om han återvänder ännu en gång ska man nog inte räkna bort helt och hållet, men Pellegrino sitter ändå inne med tre raka förluster nu som säkerligen tar hårt på psyket.

I bantamviktfinalen så var det däremot andra toner, vi fick en vinnare efter ett enhälligt domslut där Eduardo Dantas stod på rätt sida av poängkorten. Han vann således Bellators bantamvikttuernering för den femte säsongen, och fick en överdrivet stor check på $100 000 i buren efter sin vinst, samt en chans på Zach Makovsky som för tillfället är Bellators bantamviktsmästare.

Men det intressanta avslutet på Bellators femte säsong var tungviktsmatchen mellan Prindle och Santos som slutade i ett lite antiklimax. I början av den första ronden så hade Santos lyckats få ner Prindle på backen och landade en del ground and pound-slag, strax efter det så ställer han sig upp och får till en uppenbar spark i skrevet på Prindle som fortfarande är nere på rygg. En spark som i slutändan visar sig vara så hård att matchen måste avbrytas, och blir officiellt en No Contest.

Detta innebär att Bellator inte har någon vinnare i tungviktsfinalen för den femte säsongen. Men vi får hoppas på en returmatch i början av den sjätte säsongen, för en vinnare måste vi ändå ha.

De fullständiga resultaten från nattens gala följer här:

MatchVinnareFörlorareMetodRondTid
9Eric PrindleThiago SantosNo Contest (Spark i skrevet)11:24
8Patricky FreireKurt PellegrinoTKO (Slag)10:50
7Eduardo DantasAlexis VilaDomslut (Enhälligt – 29-28, 29-28, 29-28)35:00
6Marcin HeldPhillipe NoverDomslut (Delat – 29-28, 28-29, 29-28)35:00
5Karl AmoussouJesus MartinezTKO (Punches)12:20
4LeVon MaynardChristopher WingDomslut (Enhälligt – 30-27, 30-27, 30-26)35:00
3Lucas Pimenta BorgesDoug GordonKO (Armbågar)10:40
2Scott HeckmanBrylan Van ArtsdalenSubmission (Guillotine Choke)11:38
1Gregory MilliardBrandon SalingDomslut (Enhälligt – 30-27, 30-27, 30-27)35:00

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Bellator
3 Kommentarer

Svara