Resultatet från Bellator 126: Shlemenko vs. Halsey

Under natten till idag höll Bellator sin 126:e gala, där mellanviktsmästaren Alexander ”Storm” Shlemenko och titelutmanaren Brandon Halsey möttes i huvudevenemanget.

Efter att ha förlorat en match i lätt tungvikt via teknisk submission, mot den legendariske Tito “The Huntington Beach badboy, the Peoples Champion” Ortiz, återvände Alexander “Storm” Shlemenko (50-9) till mellanvikt för att försvara sin titel.

Motståndaren Brandon Halsey (8-0) visade sig dock vara för mycket för den märkbart mindre mellanviktsmästaren, då Halsey lyckades utnyttja Shlemenkos bristande markkamps-färdigheter nästan omedelbart. Slutet kom 35 sekunder in i den första ronden, via teknisk submission (rear naked choke), efter att domaren bekräftat att Shlemenko blivit medvetslös.

I det delade huvudevenemanget ställde den polska talangen Marcin Held (20-3) upp med en föreställning av fullständigt överlägsen grappling-teknik , när han besegrade Patricky “Pitbull” Freire (13-6) via enhälligt domslut. Fjäderviktsmästarens äldre bror försvarade Helds submission-försök väl men kunde inte åstadkomma något anmärkningsvärt offensivt, då han dominerades på marken.

Fullständiga matchresultat finner ni nedan.

Huvudkort

 • Brandon Halsey besegrade Alexander Shlemenko via teknisk submission (rear naked choke), 0:35 in i rond 1
 • Marcin Held besegrade Patricky Freire via enhälligt domslut
 • Bubba Jenkins besegrade Thiago Meller via enhälligt domslut
 • Mike Richman besegrade Ed West via TKO (slag) 2:44, in i rond 1

Underkort

 • Clifford Starks besegrade Jacob Ortiz via submission (giljotin), 0:52 in rond 2
 • Larue Burley besegrade Raymond Pina via submission (giljotin), 0:22 in i rond 2
 • Nick Rossborough besegrade Ryan Martinez via TKO (biceps-skada), efter rond 1
 • Brandon Girtz besegrade Benny Madrid via TKO (slag), 0:51 in i rond 1
 • Derek Campos besegrade Estevan Payan via TKO (slag), 0:31 in i rond 1
 • Dan Charles besegrade Stuart Austin via TKO (slag), 0:18 in i rond 3
 • Joe Taimanglo besegrade Michael Parker via enhälligt domslut

 

Kategorier
Bellator

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • TheIrishHandGrenade
  27 September 2014 at 04:56

  Estevan Payan 3 raka ko förluster :/

 • Anders Eriksson
  27 September 2014 at 09:23

  Jaha, ännu en vecka ännu en kväll med Bellator. Men jag klagar inte, legaliserat våld på TV (eller projektorn rättare sagt) är bara gött.

  Burley vs Pina
  Vilken jävla första rond, Pina plöjde på med full gas och det vände och svängde var och varannan sekund. Det här är underhållning. Svårt att avgöra hur tekniskt duktiga de är när det är sådana kast, men en sådan här match på varje kort vore kul!

  Richman vs West
  Wild West Ed är lite upp och ner. Jag kan inte låta bli att gilla hans karatestil och ovanliga stående, men det lär aldrig bli någon förstaplats, åtminstone inte i Bellator. Richman däremot såg jävligt fokuserad ut, en ren terminator. Om inte omgående så efter en till sådan här match så blir det titelchans, det är jag övertygad om. Richman vs Fjäder-Pitbull? Ja tack!

  Jenkins vs Meller
  Bubba är ju lite av vad Bellator hoppas på som “nästa stora grej”. Tufft motstånd mot Meller som har 19 vinster varav 18 avslut. I första ronden såg Bubba ut att ha utvecklats bortom den vanliga brottaren. Däremot i andra och treje tog han det säkra före det osäkra och körde på i brottarstil. Visst han vann men smeknamnet “The Highlight Kid” var då inget som stämde. Kanske är han rädd att bränna ut sig som han gjorde i sin enda förlust, då blev han som en sill i tredje och fick stryk.

  Held vs Lätt-Pitbull
  Här fanns det bara en sak för Held: Få ner byrackan på backen fortast möjligt. Och vilken nedtagning han började med efter en stund, en kullerbytta rakt på ett benlås (om det finns ett bättre ord för den där manövern så lyssnar jag :) Men Pitbull har för bra försvar mot olika submissionförsök. Held fick då göra en rätt tråkig match för att säkra $100000 prispengar och titelmatch, förståeligt i situationen, men jag hade hoppats på ett benlås av rang. Hur som haver, kanske Held blir nästa europeiska champ i Bellator? Fast det blir match mot Ill Will Brooks eller Chandler, kanske inte så sannolikt att han vinner. Men jag gillar grabben, 22 år gammal och redan 20-3 varav 10-1 i Bellator.

  Schlemenko vs Halsey
  Neeeej. Fan jag gillar ju att se stormen snurra och ge leversparkar så amerikanarna viker ihop sig. Fast det här visar på hans svaghet; motstånd som är fysiskt mycket större än han själv och dessutom bra på brottning. Då åker han ner på backen och blir utstrypt. Nej ner till 77 eller tom 70-kilos och spöa upp folk som är av samma storlek som han själv. Jag kan gissa att matcherna han gått i 84-kilo också slitit mer på hälsan än nödvändigt då det blivit en del krig genom åren.

  Jaha, då var det UFC om några timmar.. Men som sagt, jag klagar inte.

  • Johnny-Adam Nilsson
   27 September 2014 at 09:30

   Med tanke på att Schlemenko nästan ser lite småfet ut i MMA mått mätt i MW så borde han verkligen gå ner en eller två klasser.

  • Sökerpunch
   28 September 2014 at 12:41

   “en kullerbytta rakt på ett benlås (om det finns ett bättre ord för den där manövern så lyssnar jag”

   Tror den tekniska termen är: “rullande-ninjutsu-nedtagning”. Såg ut som det i alla fall.

   • Eric
    28 September 2014 at 01:12

    Är faktiskt nyfiken på vad den heter, om den heter något speciellt. Är ju vanlig i SW, har själv gjort den och åkt på den, inte lika ofta man ser den i MMA. Vilket är ganska självklart då man ger honom fint läge att slå om man misslyckas.

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...