Rory MacDonald svarar Mousasi – Går med på superfight

✅ "The Red King" redo att utmana om mellanviktstiteln ✅ Hoppas på att försvara sin titel på Bellator 200

Igår förmiddag kunde MMAnytt rapportera om att  Gegard ”The Dreamcatcher” Mousasis (43-6-2), topprankad titelutmanare i Bellators mellanviktsdivision, utfärdat en utmaning till organisations welterviktsmästare Rory “The Red King” MacDonald (20-4). Mousasi har varit irriterad sedan MacDonald kritiserat den förstnämndes Bellatordebut mot Alexander Shlemenko, en match som Mousasi vann, men inte på ett lika övertygande sätt som många förväntade sig. Mousasi berättade i en intervju med MMAnytt att han skadade sitt okben tidigt i den första ronden, men blickar vidare trots publikens uppfattning om mellanviktarens prestation.

I samband med MacDonalds uttalande utfärdade Mousasi en utmaning till den unge kanadensaren: Att mötas efter “The Dreamcatchers” match mot Rafael Carvalho om titeln på Bellator 200, som Mousasi då menar att han kommer vinna. Nu har den utmaningen blivit besvarad.

Grov benskada i samband med titelvinst

Foto: Mike Van Gorder

När MacDonald gick titelmatch mot den dåvarande mästaren Douglas LimaBellator 192 uppstod en benskada hos kanadensaren, som gjorde så att “The Red King” fick bras ut ut buren. MacDonald befarades vara borta i upp till ett halvår, men utifrån sitt uttalande verkar läkningsprocessen gå galant.

Både MacDonald och Mousasi lämnade UFC efter dispyter med organisationen om lön och andra omständigheter. MacDonald ställdes mot knockoutartisten Paul Daley i sin UFC-debut och vann på submission, nu med två raka segrar i Bellator och mästarbältet runt sin midja är det en superfight som han själv också önskar – om hans egna titelförsvar går framgångsrikt.

Vem vill du hellre se MacDonald möta?

Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]