Ryan Bader klar för titelförsvar mot UFC-veteranen

✅ Dubbelmästaren Ryan Bader klar för titelförsvar i slutet av sommaren

Ryan “Darth” Bader har fått en riktig nystart i karriären sedan han lämnade UFC och gick över till rivalen Bellator. Sedan bytet är Bader obesegrad och har plockat hem hela tre bälten under sin vinstsvit på fem raka matcher under Bellators flagg.

I sin första match i Bellator besegrade han Phil Davis och blev Bellators lätta tungviktsmästare, en titel han sedan försvarade mot Linton Vasell.

Ryan Bader – Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports

I tungviktsturneringen som utspelade sig under förra året besegrade han i öppningsrundan “King Mo” Lawal på bara 15 sekunder. Detta tog honom vidare till semifinal där han dominerade Matt Mitrione över tre ronder.

Finalen i turneringen gick av stapeln i början av året där han fick möta ingen mindre än PRIDE-legenden Fedor Emelianenko.

Bader behövde bara 35 sekunder för att avsluta Emelianenko. Han tog då inte bara hem turneringen utan blev även den första tungviktsmästaren i Bellator på flera år.

Nu är Bader klar för ett titelförsvar i tungviktsdivisionen. Utmanaren är ingen mindre än UFC-veteranen Cheick Kongo. Kongo har även han dominerat sedan han kom till Bellator. Han har vunnit tolv av sina 14 matcher i Bellator och är för närvarande på en vinstsvit på åtta raka matcher.

I sin senaste match besegrade han forne Bellator-mästaren Vitaly Minakov. De två möts nu på Bellator 226: Bader vs. Kongo som går av stapeln den sjunde september i San Jose, Kalifornien. I skrivande stund är inga andra matcher officiella för galan.

Vem tar hem vinsten? Ryan Bader eller Chieck Kongo?

Kategorier
Bellator

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara