Scott Coker: “Michael Chandler vs Oliveira är som Bellator vs UFC”

✔ "Han slåss för UFC men han växte upp i Bellator"

För Bellator-chefen Scott Coker står det extra mycket på spel den 15 maj när Michael Chandler möter Charles Oliveira om UFC:s vakanta lättviktsbälte. Oliveira har tävlat för UFC i över tio år medan Chandler har tävlat ungefär lika länge för Bellator Han har även hunnit med att vara Bellators lättviktsmästare i flera omgångar.

Även om Chandler nu har kontrakt med UFC anser Coker att han fortfarande representerar Bellator.

– Michael växte upp [i Bellator] och har haft många matcher här, berättade Coker till MMA Junkie.

– När han skulle [till UFC] så sa jag till honom: “När du går dit så måste du ta bältet. Gå dit, dominera, spöa alla och erövra titeln”. Trodde jag att han skulle göra det på två matcher? Nej.

Coker menar att titelmatchen i maj i praktiken kommer bli en match mellan Bellator och UFC. Trots att bägge fighters nu har UFC-kontrakt.

– Jag är glad för hans skull, fortsatte Coker. Han har bevisat sin förmåga och för mig kommer det att bli en Bellator vs UFC-match. Du har Michael som slåss för UFC, men han har växt upp [i Bellator].


HETAST JUST NU


Scott Coker vill stärka Bellators varumärke

Coker har fler anledningar till att han önskar att se Chandler ta hem UFC-bältet i maj.

Chandler förlorade sin Bellatortitel i maj 2019 mot Patrício Freire. Om Chandler erövrar UFC:s lättviktstitel skulle Coker kunna hävda att Freire är den bästa lättviktaren i världen då han redan besegrat UFC-mästaren.

Freire sa nyligen i en intervju att Chandlers framgångar i UFC bevisar kvaliteten på fighters i Bellator. Han fortsatte med att säga att en seger för Chandler skulle bevisa hur bra han själv är.

Ända sedan Pride FC köptes upp av UFC råder det enighet om att det bästa atleterna tävlar i UFC. Men kanske kan detta vara på väg att ändras.

 

Håller du med Scott Coker?

 

Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara