Titelfight mellan gamla rivaler bokad till Bellator 156

En titelfight i bantamvikt mellan två gamla rivaler har blivit bokad som huvudmatch till Bellator 156 i sommar.

Huvudmatchen på Bellator 156 blir en titelfight i bantamviktsklassen, rapporterar MMA Weekly. Den regerande mästaren Marcos Galvao (17-6-1) tar sig an sin gamla rival Eduardo Dantas (17-4). Galan kommer att gå av stapeln den 17:e juni på Save Mart Center i Fresno, Kalifornien. Detta är tredje gången som matchen bokas, de andra två gångerna har den strukits på grund av skador.

Galvao och Dudu har mötts tidigare. Även i deras första fight, på Bellator 89, var det bantamviktstiteln som stod på spel. Den gången var det dock Nova Uniao-fightern Dantas som var den regerande mästaren. Matchen slutade redan i andra ronden, då Galvao blev knockad av “Dudu”.

Det var över tre år sedan, och en det har hänt en del saker sedan dess. Dantas förlorade sin titel till Joe Warren (12-5) Bealltor 128. Warrens tid som mästare blev dock kortvarig. I sitt första titelförsvar, på Bellator 135, blev han besegrad på submission av ingen mindre än Galvao.

Dantas har nu chans att sluta cirkeln, och återerövra titeln, när han för andra gången möter “Loro”.

Hur tror ni att Galvao vs. Dantas II slutar?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara