Alessio "Legionarius" Sakara. Foto: Unique Capture/MMAnytt

UFC-veteranen klar för titelmatch på Bellator 190

Nu står det klart att Alessio Sakara får chansen att utmana mellanviktsmästaren Rafael Carvalho om Bellator-bältet på hemmaplan.

Mellanviktsmästaren i Bellator MMARafael Carvalho, har länge ryktats göra sitt nästa titelförsvar mot italienaren Alessio Sakara – och nyligen blev titelmatchen officiell.

Rafael Carvalho med Bellator-bossen Scott Coker. Foto: Bellator MMA

Organisationen har bekräftat att herrarna möts i huvudmatchen på Bellator 190, som äger rum i Florens, Italien, den nionde december.

Tre raka vinster utanför UFC

Sakara (19-11, 2 NC MMA, 2-0 Bellator) är mest känd för sina 15 matcher i UFC, där han visserligen slutade med fyra raka förluster – bland annat mot svenske Nico Musoke. Efter tiden i oktagonen har läget dock vänt för 36-åringen, som nu står med tre raka vinster efter en No Contest mot Maciej Browarski. I april 2016 gjorde ”Legionarius” sin Bellator-debut och kammade då hem en knockoutvinst mot Brian Rogers, något som han sedan följde upp med att besegra Joey Beltran via teknisk knockout sist vi såg honom i buren.

Alessio Sakara åkte på en submissionförlust mot Nico Musoke i sin sista UFC-match. Foto: Unique Capture/MMAnytt

Carvalho (14-1 MMA, 5-0 Bellator) har själv inte förlorat en enda match sedan sin professionella MMA-debut och står nu med hela 14 segrar i rad. Efter att ha kammat hem mellanviktsbältet i Bellator med en knockoutvinst över Brandon Halsey har den 31-årige brasilianaren hunnit med två titelförsvar mot veteranen Melvin Manhoef. Den första matchen vann Carvalho via ett kontroversiellt delat domslut efter en relativt händelselös match, innan han senast levererade en mer övertygande prestation när han knockade Manhoef med en brutal huvudspark.

Gegard Mousasi kan vänta på vinnaren

Även om Bellator är på uppgång och anses vara världens näst största MMA-organisation, så är deras mellanviktsdivision knappast den mest fullspäckade.

Nyligen lyckades organisationen dock värva en av världens främsta mellanviktare i form av den topprankade PRIDE, Strikeforce – och UFC-veteranen Gegard Mousasi, som härnäst kommer debutera mot den rutinerade ryssen Alexander Shlemenko i huvudmatchen under nästa veckas Bellator 185.

Vinnaren i toppmötet lär med största sannolikhet få nästa chans på mellanviktsbältet.

Betta på UFC 229: Conor vs Khabib hos Ohmbet.com & få 2000kr att spela för.
Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Omröstning

UFC 229: Khabib vs. McGregor - Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...