Aaron Wilkinson möter Bola Omoyele på Cage Warriors 60

En match mellan två forna brittiska TUF-deltagare har bokats i welterviktsdivisionen för Cage Warriors 60.

The Ultimate Fighter säsong 12-kvartsfinalisten Aaron ”The Daywalker” Wilkinson (10-6) kommer att möta TUF: The Smashes deltagaren Bola ”Cashflow” Omoyele (7-1) på Cage Warriors 60, rapporterar MMA Junkie.

Aaron Wilkinson debuterade på The Ultimate Fighter: Team St-Pierre vs Team Koscheck med ett matchfacit på 6-3. Han besegrade Mike Richman för att få en plats i Team Koscheck. Han ställdes mot den blivande finalisten Michael Johnson i sin första match, och trots en stark insats förlorade han ett domslut. Han skulle dock få en andra chans i ”wild card”-matcherna, där han ströp ut Marc Stevens med en giljotin i rond 2. I kvartsfinalen tog det dock stopp när Kyle Watson fick in en submission som tvingade britten till att klappa ut. På finalen av The Ultimate Fighter säsong 12 mötte ”The Daywalker” Cody McKenzie, men förlorade via submisison, och gick miste om sin chans i UFC. Wilkinson har haft blandade resultat sedan hans försök att ta sig UFC, med 4-2 i matcher. Senast förlorade han ett enhälligt domslut mot den lovande skotten Alan Johnston, en förlust som bröt en vinstsvit på tre matcher.

Det var på The Ultimate Fighter: The Smashes som de flesta fans först skådade Bola Omoyele, som tävlade på det brittiska laget mot det australiensiska. Inför turneringen hade han avslutat alla sina vinster, majoriteten i den första ronden. I sin första match på TUF: The Smashes ställdes han mot Manny Rodriguez. Trots en stark inledning och överlägsen striking så hamnade Omoyele på marken med den australiensiske grapplern, och tvingades klappa ut till en north-south choke. Efter serien har han endast tävlat en gång, på Cage Warriors 56, där ”Cashflow” slog Vincent del Guerra via teknisk knockout i den första ronden.

Cage Warriors 60 går av stapeln den femte oktober i London, England, vilken welterviktare vinner?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Cage Warriors

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...