Från vänster: Oskar Carlström Biller, Robin Roos och Andreas Gustafsson Berg. Foton via Viaplay

Succé för svenskarna på Cage Warriors Academy i Danmark!

✅ Tre svenskar, tre vinster!

Den andra upplagan av Cage Warriors Academy Denmark pågår just nu i Fredrikshamn i Danmark. På galans underkort fick vi se en hel drös amatörmatcher, varav tre med svenska fighters.

Svenskarna som gick match var Oskar Carlström Biller från Nova Training Center, samt landslagsstjärnan Robin Roos och VM-silvermedaljören Andreas Gustafsson Berg från Västerås Fight Club. Och härligt nog blev det varsin vinst för allihop.

Först ut var Biller, som gick en av de jämnare matcherna. Den danske motståndaren Tobias Zacho bjöd på tufft motstånd och gav allt, men Biller hade koll på läget och lyckades vinna welterviktsdrabbningen med sin press och brottning. Segern kom via enhälligt domslut efter tre ronder.

Nästa svensk var Roos som besegrade danske Rasmus Elehrs i en annan welterviktsmatch. Roos visade på bra nedtagningsförsvar och plockade isär motståndaren med imponerande striking och aktivt jobb i klinch för att säkra poängvinsten.

Sist med inte minst klev Gustafsson in mot Dan Dahl i ett mellanviktsmöte. “BG” kontrollerade matchen totalt från början till slut med överlägsen brottning, även om Dahl aldrig ville ge sig. När tillfällena gavs avlossade svensken hårda slag på marken och efter tre ronder fick även han en solklar seger via domslut.

Roos och Gustafsson kommer härnäst göra sina professionella MMA-debuter på Fight Club Rush 4 i Västerås den 27 januari.

Kategorier
Cage WarriorsSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...