Krönika: Cage Warriors är en organisation som presterar

Flera debuter är avklarade efter helgens Cage Warriors 66. Den viktigaste var dock att organisationen Cage Warriors Fighting Championship tog klivet in i Skandinavien.

Cage Warriors startade 2001 och anordnade sin första gala i London den 27 juli 2002. Sedan dess har organisationen blivit Europas största och är en av världens största. Nu var det dags att göra debut i Skandinavien och Super Ballerup Arena i Köpenhamn var skådeplatsen.
Vi på MMAnytt såg detta som en stor händelse. Inte bara för att det var många svenska fighters på kortet. Minst lika mycket med tanke på vilken organisation Cage Warriors är. Vi anlände till hotellet utanför Kastrup och blev väl mottagna. En sådan öppenhet mot media har jag inte varit med om förr. Cage Warriors matchmäklare, Ian Dean, kom fram och hälsade och tog sig tid för oss. Vi var alla överens om att han lyckats riktigt bra med kortet. Många jämna matcher på pappret och det var en riktigt underhållande gala.

Vi var fyra personer från MMAnytt som var på plats. Med facit i hand kan man konstatera att det var riktigt lyckat. Vi var enda svenska MMA-media som täckte invägningen. Vi var enda svenska MMA-media som bjöd på en liveuppdatering under galan och vi var enda MMA-media som fick upp segerintervjuer direkt efter de var klara. Detta säger jag inte för att skryta utan för att visa hur viktigt det är för oss att prestera och representera svensk MMA-media när vi är på plats hos olika organisationer. Cage Warriors gav oss mycket beröm samtidigt som de beklagade sig över att ingen engelsk media rapporterat från galan. En orsak var säkerligen att det var så få britter som gick match. För oss som älskar MMA så är det inte viktigt vilken nationalitet en fighter har. Det viktiga är hur han presterar. På Cage Warriors fick se ett matchkort med mycket starka insatser.

Vi fick se några imponerande prestationer. Bland annat en imponerande seger av Damir Hadzovic. Han mötte den före detta UFC-fightern John Maguire. Genom ett par vassa knän kunde Hadzovic avsluta Maguire. Denna seger innebär att Hadzovic öppnar dörrarna för de större matcherna.

Damir Hadzovic

Jack Hermansson var åter tillbaka i Cage Warriors och vände ett problematiskt läge till att ground n pounda Enoc Solves Torres tills Torres fick nog. Hermansson bor i Oslo men kommer ifrån Uddevalla. Denna fighter har en underhållande stil och kommer att bjuda på fler underhållande matcher.

Jack Hermansson

Nicolas Dalby. Vad ska man säga? Matchen var spännande och bjöd på en hel del fina situationer men det är inte det man minns. Det enda som finns på näthinnan är hur Dalby får in en spark på Churilov i den fjärde ronden. En spark som gav Dalby mästartiteln i weltervikt. Många nämner Dalby som ett namn för UFC. Han har 12-0 och avslutar ofta sina matcher. Det är något som UFC gillar. Jag tror att Dalby kommer få försvara sin titel en gång innan han tar klivet till UFC.

Nicolas Dalby

Det krävs galor som håller kvalité
Det är viktigt att mer organisationer besöker Skandinavien. Det räcker inte att UFC kommer en gång per år. För att sporten ska utvecklas och växa krävs det mer galor som håller bra kvalité. Cage Warriors har just det. Det gäller allt från organisationen till vilka fighters de kontrakterar. Ian Dean gör ett hästjobb och är enligt mitt tycke en matchmäklare av rang. Han har ett genuint intresse för sporten och har en gedigen kunskap. Det är en förutsättning för att en organisation ska kunna hålla en hög nivå.

Den enda smolken i bägaren efter helgens gala var publiken, eller avsaknaden av den. Super Ballerup Arena är en stor arena. Trots att Cage Warriors hade skärmat av arenan så lyste publiken med sin frånvaro. Vad det beror på vågar jag inte säga. Kanske var det dåligt annonserat. Kanske låg arenan lite för avsides. Det är tråkigt när det blir så. För att organisationer ska våga satsa så måste vi som är fans gå på galorna. Gör vi inte det är risken att det blir mindre och mindre galor. Cage Warriors presschef, Paul Dollery, sa till oss efter galen att de hoppas kunna komma till Göteborg i augusti. Det är dock långt ifrån klart att det blir så men jag hoppas. Det skulle garanterat innebära intressanta matcher och en helg full med MMA.
Välkomna till Sverige, Cage Warriors!

Foto: Mattias Persson för MMAnytt/Bildspråk.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Cage WarriorsKrönika

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Fleskhest
  25 March 2014 at 01:53

  Angående publiknärvaron så undrar jag om det biljetttjänsten fuckade upp om det är som ni säger. Samma eftermiddag funderade jag och en polare att åka över och kollade på biljetter på den danska motsvarigheten till ticknet, priserna på de flesta platser tyckte vi var fullt rimliga men de enda biljetter som var kvar var typ cage side som var skitdyra.

  • Tobias Johansson
   25 March 2014 at 09:54

   Det hade jag ingen aning om. Jag tyckte det såg ut som om det fanns en hel del platser som inte var cage side. Kan ju vara värt att kolla upp.

 • Johnny-Adam Nilsson
  25 March 2014 at 03:16

  Fast Paul och Magnus jobbade åt Viasat och MTG och inte Kimura.

 • Erik
  25 March 2014 at 07:56

  AMEN lägg av? kan ni inte bara ta att ni inte var dom enda som gjorde något bra? Utan ni måste alltså ta bort min kommentar 2 gånger?

  • Tobias Johansson
   25 March 2014 at 08:57

   Inte jag som tagit bort någon kommentar men visst gjorde andra ett bra jobb på galan. Det var dock ingen som fick upp lika många intervjuer lika snabbt som oss. Är inget självhyllande utan ett konstaterande. Sen tycker jag att det var väldigt tråkigt att ingen annan från Sverige var på invägningen. Handlar inte att om att kasta skit på andra.

  Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 57  Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.37 - 3.21
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5712
  Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot1.373.21
  Neil Magny vs Shavkat Rakhmonov4.131.25
  Josh Parisian vs Alan Baudot1.951.89
  Thiago Moisés vs Christos Giagos1.422.95
  Nate Maness vs Umar Nurmagomedov7.101.11
  Chris Curtis vs Rodolfo Vieira1.632.33
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: Bellator 282

                                                                   
  BellatorODDSSPELBOLAG
  Gegard Mousasi match vinnare1.32
  Johnny Eblen matchvinnare3.15
  Cat Zingano match vinnare1.35
  Pam Sorenson match vinnare3.00
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...