OFFICIELLT: Serdar Altas skriver på för Cage Warriors!

✔ Altas gör Tobias Harila och Rostem Akman sällskap i Cage Warriors!

Cage Warriors (CW) storsatsar på Sverige och meddelar nu att de skrivit kontrakt med ytterligare en talangfull svensk: Serdar Altas!

Det är den tredje svensken som skriver kontrakt med Cage Warriors på kort tid. I helgen kommer nämligen både Rostem Akman och Tobias Harila att göra sin Cage Warriors-debuter.

Flugviktaren Altas kommer därmed vara i gott sällskap då han siktar på att bygga upp en vinstsvit i sitt nya hem. Han har inte varit i buren sedan slutet av 2019 då han tog hem en domslutsvinst över Wilbert Huaman i Superior Challenge 20.

Det var Altas första vinst via domslut då han inledde sin proffskarriär med tre raka TKO/KO-vinster. Han har nu ett samlat matchfacit på 4-1 och kommer att få chansen att göra sig ett namn i en organisation där några av MMA-världens stjärnor påbörjat sin väg till bland annat UFC.

 – Vi vet att den skandinaviska regionen producerar fighters av högsta kvalitet, så det är bara vettigt att skriva kontrakt med fler killar därifrån, sade CW-presidenten Graham Boylan.

– Titta på våra tidigare mästare, Nicolas Dalby och Jack Hermansson, båda kom från den regionen och är nu i UFC. Vi vill ge dessa skandinaviska krigare en plattform att skina på.


RELATERAT


Cage Warriors satsar på Skandinavien

Förutom Altas så meddelade CW att de skrivit kontrakt med tre finnar: Jesse Urholin, Edward Walls och Aleksi Mäntykivi.

Det kommer att bli en hård kamp om toppositioner i CW framöver. Flera divisioner är i rullning och inom kort kommer bland annat en ny welterviktsmästare att krönas.

“Kurdimus Prime” Akman ingår i deras spännande fyrmanna-turnering i weltervikt för att avgöra vem som får chansen att lägga händerna på titeln.

Akmans debut går av stapeln redan nu på fredag och vinner han över den obesegrade irländaren Ian Garry så kommer bältet att stå på spel i hans nästkommande match.

Bad Intention” Harila kommer även han att göra sin CW-debut i helgen. På lördag möter han Aidan Stephen och siktar på att utöka sin vinstsvit till sju raka.

När Altas gör sin debut är ännu inte fastställt.


Foto: Stefan Romare

Kategorier
Cage WarriorsSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara