SMMAF förklarar skälet till att neka CWFC unified rules

De senaste timmarna har det framkommit att Cage Warriors 71, som planerats till 23 augusti i Stockholm, riskerar att bli inställd. Nu kan MMAnytt.se publicera SMMAF:s uttalande kring förloppet. 

Svenska MMA-förbundets ordförande Johan Halldin skriver följande angående att CWFC fått avslag på sin ansökan om att hålla sin 71:a gala i Stockholm:

“Svenska MMA-förbundet har ett ansvar att följa regelverket kring MMA-matcher i Sverige. Vi har en skyldighet att uppfylla Länsstyrelsens krav och utifrån det granskas alla ansökningar om matcher. Förbundet har en pro-kommitté som gör bedömningen utifrån den erfarenhet som de tävlanden har och hur matchningen verkar vara. Det tillstånd vi har när det gäller proffsmatcher har många kämpat hårt och länge för. Glöm inte att det för bara några år sedan var helt förbjudet med proffsmatcher! Förbundet kan inte riskera tillståndet och vi måste följa de uppställda reglerna. Vi ska verka för vår sports framtid i Sverige. Det vore oansvarigt att låta en enskild tävling äventyra den.

CageWarriors har tillsammans med en svensk klubb ansökt om att hålla tävling och deras ansökan har hanterats på precis samma sätt som alla tidigare ansökningar. Kommittén har gjort bedömningen att vissa av de föreslagna maincard-matcherna inte kan godkännas under unified rules. CageWarriors har fått beskedet och har då efter vad jag förstått valt att flytta hela tävlingen om förbundet inte ändrar åsikt. Det är så klart jättetråkigt, främst för de fighters som förbereder sig just nu, men det skulle vara oansvarigt av förbundet att ignorera de regler vi är skyldiga att följa.”

Det är inte första gången unified rules har varit ett känsligt ämne för MMA-galor som planerats i Sverige och rentav blivit orsak till att planerade galor ställts in helt. Värt att anmärka är att UFC vid sina två galor i globen har fått godkännande för unified rules.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Cage Warriors
13 Kommentarer
 • PodoplataSimon
  30 July 2014 at 10:19

  Så frågan gick inte ens till kampsportsdelegationen? SMMAF sa nej direkt? I så fall vet vi vad UFCs backning av IMMAF kostade…

 • Andreas Kaunas Lindblad
  30 July 2014 at 10:30

  Ät skit

 • Venom
  30 July 2014 at 10:59

  Men varför nekas CW när UFC får ok?

 • tojo77
  31 July 2014 at 12:03

  Vilka matcher på huvudkortet menar SMMAF att de inte kan stötta? Killa UFC på ryggen och låta svenska organisationer köra på, men inte tillåta Europas största UFC-konkurrent? Luktar bajs är vad det här gör.

  • Kenny Starfighter
   31 July 2014 at 05:25

   Ja tyckte de va lite ut av ett luddigt svar

 • SkinnyfatSthlm
  31 July 2014 at 01:42

  Man saknar ju redan George. Hade säkert varit samma skit med honom men då hade man iaf fått en förklaring som man kunde köpa.

 • David
  31 July 2014 at 02:02

  Vad är det dom inte kan tillåta? är matcherna ojämna eller vad menar dom?

  • Dejan V
   31 July 2014 at 06:49

   Yes, det var det jag också kunde utläsa

 • Mr. Costanza
  31 July 2014 at 02:42

  Försöker SMMAF skräma oss med att vi ska vara glada att ha det vi har? Är det inte dags för folket att bestämma vad vi vill ha? En armbåge hit och dit spelar knappast någon roll. Möjligtvis mer stygn för läkare att sy.

  • Eric
   31 July 2014 at 09:56

   Det är ju inte SMMAF som bestämmer sånt, de måste anpassa sig efter de regler som finns. De fick mycket skit efter Ilir vs Mousasi och har blivit hårdare om de ser matchningar de inte gillar antar jag. De bedömer ju match för match, inte event för event, så om någon eller några matcher på eventet inte verkar bra matchade blir det så här. Antar jag.

 • Patrik Andersson
  31 July 2014 at 04:43

  ..”Förbundet har en pro-kommitté som gör bedömningen utifrån den erfarenhet som de tävlanden har och hur matchningen verkar vara.”

  Vad hände med lika för alla?

  • August Wallens slav
   31 July 2014 at 05:31

   snarare är vi alla intresserade vem det är som sitter i pro-kommitten? Jesper Gunnarsson antar jag.

 • Dennis Johansson
  31 July 2014 at 08:10

  Kan någon presentera maincards matcherna någonstans så man vet vad SMMAF tagit ställning till? Om Bergwall-Gonzalez va en maincards matchning fattar jag att den inte godkändes för Unified rules exempelvis.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night 20012
  Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
  Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
  Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
  Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
  Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
  Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...