SMMAF upplöser pro-kommittén med omedelbar verkan

Efter att Cage Warriors nekats tillstånd av pro-kommitén under SMMAF att anordna MMA-matcher med de unifierade MMA-reglerna i Sverige, så valde organisationen att flytta sin tilltänkta gala från Sverige till Jordanien. Fans, fighters, coacher och tränare reagerade kraftigt och kritiserade Svenska MMA-förbundet som övervakar sporten i Sverige. I sin tur höll SMMAF ett extrainsatt styrelsemöte där de beslutade att upplösa pro-kommitén.

Anledningen till att pro-kommitén nu upplösts var för att SMMAF dels ansåg att de brustit i sitt arbete och att dels för att regelverket och arbetsordningen för kommittén inte varit tillräckligt. Men kommitén är inte borta för gott, istället beslutades SMMAF att revidera regelverket. När revisionen är genomförd förväntas en ny pro-kommité att tillsättas.

Det fullständiga protokollet från SMMAF:s styrelsemöte går att läsa här.

Kategorier
Cage Warriors

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...