Kan Dream ens överleva året ut?

FEG är Japans version av Zuffa. Zuffa är företaget som ligger bakom UFC, på precis samma sätt som FEG är företaget som ligger bakom Dream. I slutet av juli förklarade de krig mot UFC, men om vi tittar på vad som hänt sedan dess så är vi inte längre säkra på att FEG överlever året ut.

Det senaste är att de inte riktigt betalar sina fighters med Gary Goodridge som fortfarande inte fått betalt sedan nyårsgalan, och Bibiano Fernandez som ännu inte fått sin lön sen en match i våras. En grundregel i en organisation är att betala sina fighters. Gör man inte det ser det extremt dåligt ut, och att FEG ännu inte betalat många av dom kan bero på stora problem under ytan.

Varför förlorar dom pengar då? Nightmare of Battle har ett par idéer på den fronten:

  • På grund av tidigare skattesmitningar (som gjorde att K-1s gudfader Ishii gick direkt till fängelset utan att passera buren) så måste ytterligare skatter betalas.
  • Prides Yakuza/Fuji TV-skandalen har fått dom att förlora sponsorer.
  • Löner för fighters ökar.
  • Mindre pengar från TV-bolagen, förra året hade de gått ner 30-50%.
  • etc

När FEG tidigare förklarade krig mot UFC, passade de även på att berätta att de fått in ett nytt investmentbolag i smeten. Att de ännu inte betalar ut löner kan mycket väl betyda att denna deal inte riktigt gått som de tänkt sig, och det hela drar ut på tiden. Jag hoppas innerligt att denna deal går igenom för MMA-världen behöver Dream. Men som det ser ut nu så var Sengokus strategi för att dominera Japansk MMA genom att bara vänta på att Dream går i konkurs den bästa strategin dom kunde välja.

Tack till Mirick för tipset.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Dream

All in

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...