Hamza Bougamza klar för delad huvudmatch på FCR 4!

✅ KLART: Talangen tillbaka - efter två och ett halvt år

Alldeles nyss blev det officiellt att Rinkebys stolthet, Allstars-talangen Hamza Bougamza, gör comeback till buren på Fight Club Rush 4 i Västerås. Bougamza har inte gått en match på över två och ett halvt år, men kommer alltså fightas redan nästa helg.

Motståndaren blir rumänen Darius Buda och matchen går i catchvikt, -63 kg. Detta blir den delade huvudattraktionen på FCR 4, som äger rum i Bombardier Arena den 27 januari.

Hamza Bougamza gör sin andra MMA match och vill verkligen visa MMA Sverige sitt krigarhjärta som han gjort sig känd för…

Publicerat av Fight Club Rush- FCR Onsdag 16 januari 2019

Svårt att få matcher

Bougamza (1-0 MMA) är en riktigt skicklig thaiboxare som tog klivet över till MMA efter en framgångsrik och välmeriterad muay thai-karriär. Sommaren 2016 debuterade han som proffs och avslutade då greken Makis Sioutis via teknisk knockout i den tredje ronden. Bougamza dominerade matchen från början till slut och han visade sig snabbt vara ett framtidslöfte även i denna sport.

Sedan dess har vi dock inte fått se Bougamza fightas. Han har bokats för flera matcher, inklusive inom topporganisationen ACB, men alla dessa planer har fått skrotas av olika skäl. Enligt källor till MMAnytt har det varit väldigt svårt att hitta motståndare villiga att ta sig an Bougamza, men nu har Buda alltså klivit fram.

Buda (2-0 MMA) har vunnit bägge sina proffessionella MMA-matcher via avslut. Han debuterade i oktober i höstas och slog då ut landsmannen Razvan Velcheran via teknisk knockout. Därefter återvände han bara några veckor senare för att strypa ut Grancea Sorinel med en triangel.

FCR 4: Officiellt matchkort

FCR 4 äger rum i Bombardier Arena i Västerås söndagen den 27 januari. I galans huvudmatch ser vi hemmafavoriten Tobias Harila göra upp mot brasilianaren Carlos Eduardo de Azevedo.

Följande sex proffsmatcher är nu officiella för galan:

  • Fjädervikt: Tobias Harila vs. Carlos Eduardo de Azevedo
  • Catchvikt (63 kg): Hamza Bougamza vs. Darius Buda
  • Mellanvikt: Andreas Gustafsson vs. Ole Magnor
  • Lätt tungvikt: Anton Turkalj vs. Filip Vujic
  • Weltervikt: Robin Roos vs. Oskar Sivard
  • Bantamvikt: Ivan Zidar vs. Lucas Tenerio

Innan proffsgalan går de svenska mästerskapen i MMA av stapeln i samband med eventet. Semifinalerna avgörs på lördagen den 26 januari, varefter SM-finalerna utgör underkortet på söndagen innan FCR:s proffsmatcher börjar.

Biljetter till FCR 4 finns att köpa här (pris: 275 kr).

Kan du inte se galan på plats? Ingen fara, se FCR 4 live online via pay-per-view här (pris: 149 kr).

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
Fight Club RushHamza BougamzaSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...