Alexander Stetcurenko ersätter mot Nieky Holzken inför Glory 19

Under dagen fick ryssen samtalet han väntat på sedan december 2013 då Glory nyligen annonserade att Alexander Stetcurenko i sin tredje match för organisationen ersätter skadade Artur Kyshenko i nästa månads kommande welterviktsturnering. Det blir dock inte enkelt – han stöter nämligen på en av de absolut främsta viktklassen har att erbjuda, som är brukligt när det är Glory vi pratar om. 

Nieky Holzken (77-11) tvingas alltså ställa om från ett möte med Artur Kyshenko (58-12-1-1) och får såhär 40 dagar från Glory 19 börja förbereda sig för den tuffa ryssen Alexander Stetcurenko (1-1) istället. Stetcurenko är kanske inte den mest erfarna i turneringen med endast två matcher i organisationen (en förlust och en vinst) men ska nog ändå kunna skapa lite problem för Holzken. Welterviktsturneringen bjuder i sin andra semifinal på ett möte mellan Raymond Daniels (5-1) och Jonatan Oliveira. För vinnaren väntar en chans på Glorys welterviktstitel.

Glory 19 äger alltså rum i Los Angeles, Kalifornien den 19:e februari trots att det hela till en början var planerat för december förra året. Av oklara skäl var man dock tvungen att skjuta fram galan ett par månader och här står vi nu lite mer än fem veckor bort från något av den finaste kickboxningen som finns att skåda. Galans huvudmatch är inte fy skam den heller då tungviktarna Errol Zimmerman (79-18-1-1) och Rico Verhoeven (44-9-1) båda två är fast bestämda om att lägga vantarna på Glorys åtråvärda titel. Även Bellators Joe Schilling (2-3 MMA, 17-7 kickboxning) gör ett framträdande under galan då han tar sig an Robert Thomas (1-1) i en mellanviktsmatch.

 

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Glory

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara