Glory 18 annonserat för den sjunde november

 

Efter tre månader av tystnad offentliggjorde Glory under dagen äntligen detaljer för sin kommande gala, som återigen äger rum i USA. 

Den sjunde november är datumet kickboxningsfantaster ska rödmarkera i kalendern. Det är nämligen då Glory anordnar sin efterlängtade 18:e gala i Oklahoma City, Oklahoma och det är med ett på förhand mycket intressant matchkort man hoppas dra åt sig kampsportsvärldens blickar.

Som huvudattraktion bjuder man på en titelmatch i lättvikt, då Davit Kiria (23-8) försvarar sitt bälte mot Robin Van Roosmalen (43-14-3). Efter att ha vunnit titeln mot en av viktklassens stora överraskningar Andy Ristie (45-4-1) under Glory 14 för dryga halvåret sedan hoppas georgiern på att för andra gången i karriären besegra holländaren.

En turnering för att utse lätt tungviktsklassens nästa utmanare äger även den rum under galan, vilken mästaren Gökhan Saki (81-16-1) väntas följa nära. Amerikanen Brian Collette (21-2) och kongolesen Zack Mwekassa (11-1) möts i den ena semifinalen, medan ryssen Artem Vakhitov (12-4) och brasilianaren Saulo Cavalari (20-18-2) gör upp i den andra. Collette kommer från två raka vinster i organisationen, senast under Glory 12 i slutet av förra året då han avslutade Warren Thompson (9-3-1), medan Mwekassa nyligen gjorde ett starkt avtryck i debuten för organisationen då han knockade UFC-veteranen Pat Barry (16-6-1) under försommaren. Vakhitov är å sin sida obesegrad med tre matcher i Glory, till skillnad från Cavalari som nyligen förlorade mot Tyrone Spong (74-7-1-1) framför den turkiska publiken i Istanbul i våras.

Även mellanviktarna Wayne Barrett (5-1) och Jason Wilnis (22-4-1) möts under galan, samtidigt som ett antal “superfights” väntas annonseras inom en snar framtid.

Kategorier
Glory

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...