Glory 20 ‘for dummies’: Allt du behöver veta inför fredagens gala

Det är den tiden på året igen. Påsk tänker du? Självklart pratar jag om Glory! Nu på fredag reser man till arabvärldens (och nuförtiden resten av omvärldens) nya lekplats Dubai och bjuder på sedvanlig kickboxning i världsklass. Titelmatcher, mellanviktsturneringar, storstjärnor och nya stjärnskott väntas leva upp till den nästan ohyggligt höga standard Glory satt för sina galor. Spänn fast er, för nu kör vi!

En sammanfattning av Glory 20 kommer upp på MMAnytt.se måndagen den sjätte april.

World Trade Center i Dubai blir platsen för Glorys kommande galenskap. För det är just vad vi vant oss vid när det gäller organisationen – galenskap! Glory 19 levererade ju som känt på alla sätt och vis det bästa vi sett på ett bra tag när det kommer till kickboxning. Förhoppningsvis gör helgens gala samma sak och av matchkortet att döma finns ingen anledning att misströsta. Nog med part – låt oss dyka in!

Först och främst står lättviktsbältet på spel då mästare Robin Van Roosmalen (44-14-3) och Andy Ristie (47-4-1) gör upp i vad som lovar att bli en grym huvudmatch! Van Roosmalen vann titeln mot Georgiens stolthet Davit Kiria (24-8) på Glory 18 efter fem minst sagt imponerande ronder. Det var ju Ristie som förlorade bältet till just Kiria för dryga året sedan efter att holländaren chockat världen med en vinst över ingen mindre än Giorgio Petrosyan (77-2-2-1) och, hör och häpna, självaste Van Roosmalen! Det är en snårig situation, jag vet. Vad som spelar roll är dock att de om två dagar möts igen och då spelar det förflutna ingen roll. Vi kommer få klart för oss vem världens bästa lättviktare verkligen är.

Fjäderviktsbältets framtid avgörs även det i Dubai nu på fredag då Gabriel Varga (10-2) och Mosab Amrani (52-8-4) möts i kvällens första titelmatch (den om lättviktsbältet agerar ju huvudattraktion). Marockanen Amrani har en lång, framgångsrik karriär bakom sig och hoppas med en rad tidigare framträdanden för Glory på att kröna densamma med sportens mest åtråvärda bälte. Varga är å sin sida förvisso något mindre erfaren när det kommer till professionella framträdanden, dock visade han att erfarenhet inte är allt då han vann en tuff fjäderviktsturnering under förra årets Glory 17.

Som om det inte vore nog har vi ju även en mellanviktsturnering att gotta ner oss i. Jason Wilnis (23-4-1), Alex Pereira (31-5), Wayne Barrett (5-2) och Simon Marcus (39-1-1) gör upp om nästa chans på mästare Artem Levin (85-7-1) vid ett senare tillfälle. Medan Pereira och Wilnis gör upp i en av kvällens semifinaler möts Barrett och Marcus i den andra. Respektive vinnare möts sedan i finalen och efter det krävs inget geni för att räkna ut vad som händer – vinnaren blir självfallet den som får åka hem och börja förbereda sig för karriärens hittills största match.

Som brukligt bjuds det även på en rad intressanta supermatcher i Glorys ‘Superfight Series’. Upplägget är något krångligt och med ett nytt TV-avtal med storkanalen CBS eftersänds dessa på amerikansk TV veckan efter själva galan. För oss som följer Glory 20 online ska det dock inte vara något problem att se galan i sin helhet, superfights inkluderat. Stream hittas för övrigt här på organisationens egen hemsida och kan köpas för ynka 9,99$, cirka 86 svenska kronor. Ett lågt pris att betala för såpass högklassig underhållning.

Men men, tillbaka till det viktiga: Superfights! Av de sju är tveklöst den mellan Saulo Cavalari (28-3) och Artem Vakhitov (13-4) den som på förhand ser mest intressant ut. Varför? Vinnaren får nästa chans på lätt tungviktsbältet och mästare Gökhan Saki (84-16-1) såklart.. Turken la beslag på titeln under något bitterljuva omständigheter då Tyrone Spong (74-7-1-1) bröt benet framför Sakis hemmapublik i Istanbul i huvudmatchen på Glory 15 förra året. Nu när holländaren dock uppenbarligen är tillbaka i gammal fin form är det nog bäst att hålla hårt i bältet..

Bellators Dustin Jacoby (4-4-0 kickboxning, 10-5 MMA) gör även han ett framträdande under Superfightserien då han tar sig an Murad Bouzidi (69-23-3) i en tungviktsmatch medan vi även bjuds på en specialinsatt boxningsmatch bland de sju supermatcherna. Eisa Al Dah (8-2-0) och Kevin Hanks blir mig veterligen de första att gå en ren boxningsmatch under en av Glorys galor och bara en sån sak är ju rolig i sig. Varför inte liksom?

Där har ni det, allt man kan tänkas undra över inför fredagens Glory 20. Galan sparkar igång så tidigt som 16.00 svensk tid och streamen börjar halvtimmen därefter. Älskar ni MMA men tål inte när matcher går till mattan? Är striking din grej? Tro mig, det här vill ni inte missa! Glory misslyckas nästintill aldrig med att leverera och det är ingen hemlighet att man sitter på världens främsta när det kommer till kickboxning. Så gå tidigt från jobbet, skippa after work-ölen, kom sent till festen, avboka planerna med din respektive och låt veckans sista träningspass vänta lite; Iiiiiiit’s time for Glory!

Kategorier
GloryNyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Robin
  1 April 2015 at 08:56

  Älskar Glory! Levererar alltid grym production med riktigt bra matcher. Grymt matchkort nu till helgen, kommer bli en bra gala :)

 • Anders Eriksson
  2 April 2015 at 09:48

  Det verkar vara två betalningar om $9.99 styck, Superfight Series kl 16:30 och sedan World Series kl 19:00. Alltså totalt nästan $20 för hela galan, lite surt men vad gör man inte för lite legaliserat våld på långfredagen..

  http://eversport.tv/fight-sports/glory-world-series

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...