Glory 22 for dummies: Allt du behöver veta inför fredagens gala

Det är dags igen! Visst känns det som om mellanrummen mellan Glorys galor blir allt mindre? Senast det begav sig var för en månad sedan då man intog soliga San Diego med Glory 21. Nu på fredag smäller det lite närmare oss i Norden då Lille och Frankrike blir platsen för Rico Verhoevens efterlängtade nästa titelförsvar. 

Och det är långt ifrån allt vi har att se fram emot. Men men, först till detaljerna. Glory 22 äger som sagt rum i den franska staden Lille på fredag kväll. Om någon känner sig manad att faktiskt ta sig an resan dit och bevittna världens bästa kickboxning på plats är det arenan Stade Pierre-Mauroy man ska leta upp.

För oss som hellre stannar hemma och njuter av galan finns som vanligt stream att köpa. För att göra så är det bara att klicka in här och följa instruktionerna. Man säljer kvällens Superfight-series och huvudkortet separat för 9,99$ styck, cirka 85 kronor. Underkortet sparkar igång 17,30, superfighterna 19,30 och huvudkortet klockan 22.00.

Nu till det riktigt roliga. Som huvudattraktion bjuder man på en riktigt häftig match då mästare Rico Verhoeven (45-10-1) ännu en gång försvarar sitt tungviktsbälte. Han har ju besegrat några av sportens största namn på senare tid då Peter Aerts (105-34-2), Daniel Ghitja (50-11) och Errol Zimmerman (79-21-1-1) alla fått ge vika för den blott 26-årige mästaren. Han håller hårt i bältet med andra ord och rumänen Benjamin Adegbuyi (19-2) har av allt att döma en tuff kväll att se fram emot. Med det sagt har även han ett par starka insatser i ryggen med tre raka vinster i Glory varav två på avslut.

Innan dess har vi både en lättviktsturnering och en spännande match i lätt tungvikt att gotta ner oss i. Zack Mwekassa (12-2) är en skrämmande figur. Den jättelika kongolesen gick förvisso miste om en chans på bältet då han förlorade mot Saulo Cavalari (29-3) i lätt tungvikts-turneringsfinalen förra året. Innan dess hade han avslutat båda motståndarna Glory ställt framför honom och väntas vara hungrig efter vinst även mot amerikanen Carlos Brooks.

Äntligen kliver en thailändare in i Glorys ring! Är ni redo för det här? Sitthichai Sitsongpeenong (92-27-5) (lyckas man presentera honom?) hoppas att en gång för alla avsluta diskussionen om kickboxning mot Muay Thai då han tar sig an Davit Kiria (11-8) i en av kvällens två semifinaler. Nästa lättviktsutmanare ska krönas och mästare Robin Van Roosmalen (45-14-3) väntas följa turneringen med stort intresse. På andra sidan möts britt-kanadensaren Josh Jauncey (22-4) och hemmafavoriten Crice Boussoukou och vinnarna av de respektive semifinalerna möts alltså i galans medhuvudmatch.

Fem supermatcher och ett förvånansvärt intressant underkort förgyller även de den franska sommarkvällen och anledningar till att inte följa galan är nästan svåra att hitta. Det råder ingen tvekan om att Glory är världens främsta när det kommer till just kickboxning och det känns som om det blir bättre för varje gala. Tro mig, det här vill ni inte missa!

Surfa in på Glory Youtubekanal och kolla in det fullständiga matchkortet nedan som uppladdning.

Huvudkort 

 • Titelmatch i tungvikt: Rico Verhoeven vs. Benjamin Adegbuyi
 • Lättvikt: Final i Glorys lättviktsturnering
 • Lätt tungvikt: Zack Mwekassa vs. Carlos Brooks
 • Semifinal i Glorys lättviktsturnering: Davit Kiria vs. Sitthichai Sitsongpeenong
 • Semifinal i Glorys lättviktsturnering: Josh Jauncey vs. Crice Boussoukou

Superfight-series

 • Tungvikt: Freddy Kemayo vs. Jamal Ben Saddik
 • Lätt tungvikt: Murad Bouzidi vs. Filip Verlinden
 • Weltervikt: Cedric Doumbe vs. Yoann Kongolo
 • Fjädervikt: Thomas Adamandopoulos vs. Shane Oblonsky
 • Lättvikt: Marat Grigorian vs. Djimé Coulibaly

Underkort

 • Weltervikt: Stan Martin vs. Johan Tkac
 • Tungvikt: Mathieu Kongolo vs. Mounir Zekhini
 • Lättvikt: Youssef Challouki vs. Said Aamran
 • Lättvikt: Jerome Bonnet vs. Mathieu Masquelet

 

Kategorier
ExklusivtGloryKickboxningNyheterZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • david21ss .
  4 June 2015 at 09:31

  Mwekassa ödmjukare person får man leta efter! Mycket fin artikel btw.

 • Svara