Glory 24 for dummies : Allt du behöver veta inför fredagens gala

It’s time for Gloooo… Ja, ni fattar poängen. På fredag är det dags för ännu en Glory-gala och MMAnytt har samlat allt ni behöver veta inför morgondagen.

Vad som skulle ha varit en titelmatch mellan Joe Schilling (18-7 kickboxning, 2-5 MMA) och Artem Levin (83-7-2) på Glory 24 nu på fredag ställdes tyvärr in då mellanviktsmästaren tvingades dra sig ur. Frukta ej! Jason Wilnis (24-5-1) räddar dagen och kliver in mot Schilling i morgondagens huvudmatch. Är det en alltför vild gissning att vinnaren beviljas nästa chans på mellanviktsbältet?

Glory-10-Schilling

Titelchanser i all ära..

Men låt oss inte förhasta oss. Först och främst har vi ett par detaljer att avklara innan det är dags att återgå till det roliga. Galan äger rum i Denver, Colorado och startar 18.30 amerikansk tid, cirka två på morgonen hemma i Sverige, med en Superfight serie medan huvudkortet inte börjar förrän 21 lokal tid, fem på morgonen svensk tid. Stream köps här och för det låga priset av 9,99$, 82 SEK, får du inte mindre än fem kickboxningsmatcher i världsklass. En bättre deal får man leta efter. För er som verkligen vill gotta ner er kan supermatcherna även de köpas för 9,99$.

Inga titlar men gott om utmanare

Eftersom mästaren skadade sig bjuder Glory inte på några titelmatcher den här gången. Däremot har man satt ihop ett riktigt fint matchkort och bli inte förvånande om mer än en utmanare krönts vid kvällens slut.

Minst en kommer utan tvekan utnämnas då en tungviktsturnering ska avgöra vem nästa man att utmana mästare Rico Verhoeven (46-10-1) på Glory 26 i Amsterdam i december blir. Bland de hoppfulla hittas Benjamin Adegbuyi (20-3) och Mladen Brestovac (49-9-1) samt Ben Edwards (38-9-2) och Jahfar Wilnis (24-5-1), alla fyra på jakt efter kickboxningens främsta pris.

Rico-Verhoeven7

Man skulle kunna tro att de räcker men Glory nöjer sig inte där. Som medhuvudmatch bjuds nämligen på ytterligare två mellanviktare, Dustin Jacoby (6-5 kickboxning, 10-5 MMA) som tar sig an Wayne Barrett (5-3) i vad som lovar att bli ett häftigt möte.

Där har ni det, nu är det bara att skippa utgången, ställa klockan och njuta av kickboxning i världsklass. Eller rentav kröna kvällen med lite organiserat våld. Varför inte? Kolla in morgondagens matchkort nedan:

Huvudkort

 • Mellanvikt: Joe Schilling vs. Jason Wilnis
 • Mellanvikt: Dustin Jacoby vs. Wayne Barrett
 • Final i tungviktsturneringen
 • Semifinal i tungviktsturneringen: Benjamin Adegbuyi vs. Mladen Brestovac
 • Semifinal i tungviktsturneringen: Jahfarr Wilnis vs. Ben Edwards

Superfight serien är främst till för att plocka fram nya talanger och namnen är därmed inte de mest välkända. Det betyder däremot inte att de inte kan bjuda på stor underhållning – kolla in de fem supermatcherna:

Superfight Series 

 • Mellanvikt: Robert Thomas vs. David Radeff
 • Weltervikt: Casey Greene vs. Francois Ambang
 • Mellanvikt: Chris Tramell vs. Zack Wells
 • Fjädervikt: Kevin Vannostrand vs. Juston Houghton
 • Tungvikt: Jason Lee vs. Steve Paprocki

Kategorier
ExklusivtGloryJoe SchillingKickboxning

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Robin
  9 October 2015 at 01:15

  Schilling möter Wilnis, inte Barrett.

 • Svara