Sammanfattning av fredagens Glory 20 – Världens bästa lättviktare vinner utan pappa i ringhörnan

Tomma läktare och en något oengagerad publik till trots – Glory bjöd som vanligt på en hel del fartfylld och häftig kickboxning i fredags. Mellanviktsutmanare utnämndes, fjäderviktsmästare kröntes och lättviktsbältet sitter fortfarande bekvämt hemma i Holland. Avsluten uteblev förvisso, även fast det vid ett par tillfällen inte var långt borta.. Dubai misslyckades med att leverera – för Glory är det motsatta snarare fallet. Häng med så sammanfattar vi galenskapen!

MMAnytts införguide för Glory 20 hittas här.

Kvällen började för att vara helt ärlig något långsamt – Simon Marcus (40-1-1) och Wayne Barrett (5-3) och den första semifinalen i mellanviktsturneringen var förvisso inte den mest underhållande matchen. Samtidigt var det en viktig sådan då det gav oss den första finalisten i vad som skulle visa sig bli en mycket rolig final. Kanadensaren Marcus vann på domarbeslut och det stod snart klart att han skulle ta sig an Jason Wilnis (24-4-1) i finalen, efter att holländaren besegrat Alex Pereira (31-6) i kvällens underhållande andra semifinal. Men men, mer om det senare.

Först och främst gjorde Gabriel Varga (11-2) och Mosab Amrani (52-9-4) upp om Glorys första fjäderviktsbälte någonsin. Och vilken uppgörelse det var! Fem ronder, fram och tillbaka, blod, svett och tårar – båda två lämnade verkligen allt i buren i Dubai under fredagskvällen. I slutändan var det kanadensaren Varga som tilldelades det oerhört jämna domarbeslutet och en livslång dröm om att utnämnas mästare gick i uppfyllelse. Amrani vann dock utan tvekan över en hel del fans på sin sida med sitt stora hjärta och ovilja att ge sig. Vid flertalet tillfällen såg det ut som om han var påväg ner men varje gång kämpade han sig tillbaka och vägrade helt enkelt att ge sig.

Så till kvällens mellanviktsfinal – två trötta fighters med respektive 15 minuters krig bakom sig, en chans på Artem Levins (85-7-1) bälte på Glory 21 i vinstpotten. Marcus och Wilnis bjöd publiken på tre ronders dramatik och det rådde verkligen ingen brist på möjligheter att avsluta. Just avslut skulle dock för ovanlighetens skull när det gäller Glory utebli och även kvällens final fick avgöras av domarna. Ett delat beslut gav Marcus chansen att utmana om bältet i huvudmatchen på nästa månads gala.

Visst bjöd resterande matcher på stor underhållning. Inget mätte sig dock med kvällens huvudattraktion – wow, Robin Van Roosmalen (45-14-3) och Andy Ristie (47-5-1) bjöd verkligen på något utöver det vanliga! Mästaren Van Roosmalen lyckades efter mycket om och men behålla sin titel och även fast han egentligen aldrig befann sig i några större bekymmer visade Ristie vad en sann krigarsjäl innebär. Mästaren kom in i matchen med vad som nämndes som ett tungt hjärta – fadern som gjort en poäng av att figurera i sonens hörna under de flesta av karriärens matchen orkade inte med den långa resan från Holland till Dubai. Visst låter det som något som skulle kunna få honom att tappa fokus? Bevisligen inte. Van Roosmalen dominerade matchen och var i den fjärde och femte ronden ytterst nära att avsluta Ristie med två knockdowns. Endast surinamesens hjärta höll honom på fötterna och de två lämnade Dubai med vetskapen om vem världens bästa lättviktare verkligen är.

Kvällens ‘Superfight-series’ bjöd även den på stor underhållning med hela sex supermatcher. Medan Saulo Cavalari (29-3) knep nästa chans på Glorys lätt tungviktstitel i och med vinsten över Artem Vakhitov (15-3) förlorade Bellators Dustin Jacoby (4-5-0 kickboxning, 10-5 MMA) sin match mot Murad Bouzidi (70-23-3). Utöver det besegrade Chi Lewis Parry koreanen Yong Soo Park (14-8), Samir Boukhidous vann mot Mikhail Chalykh, Chad Sugden (13-3) gick segrande ur mötet med turken Atakan Arslan och Anatoly Moiseev fick sin hand höjd efter en snabb KO mot Max Baumert (24-5).

 

 

Kategorier
GloryNyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...