Sammanfattning av Glory 24: En ny tungviktsutmanare och Joe Schillings återkomst

I vanlig ordning bjöds på kickboxning av världsklass i helgen och gav Glory både en ny tungviktsutmanare och en Joe Schilling i sin allra bästa upplaga.

Glory 24 ägde som känt rum i Denver, Colorado i fredags natt och bjöd på ovanlighetens skull inte på några titelmatcher. Det betyder däremot inte att man inte levererade underhållning på hög nivå då en ny tungviktsutmanare utnämndes och Joe Schilling (18-7 kickboxning, 2-5 MMA) hämtade sig från en tuff förlust på allra bästa sätt.

För er som inte har en aning om vad jag pratar om är det bara att kolla in MMAnytts “for dummies”-guide inför Glory 24 här. Fullständiga resultat hittas i sin tur här.

Rico Verhoeven se upp!

G22-Weigh-In-Rico-Verhoeven-v-Benjamin-Adegbuyi-3

Efter att ha avslutat Mladen Brestovac (49-9-1) i den ena semifinalen och vunnit ett domarbeslut mot Jahfar Wilnis (24-5-1) i finalen stod det klart att Benjamin Adegbuyi (22-3) får en andra chans på tungviktsmästaren Rico Verhoeven (46-10-1) på Glory 26 i Amsterdam i slutet av året. De två möttes senast på Glory 22 i somras och det var holländaren som gick segrande ur det mötet. Det återstår att se hur hungrig Adegbuyi är efter revansch och hur stor skillnad den hungern faktiskt gör mot Glorys dominanta tungviktsmästare.

“Stitch ‘Em Up” lever upp till sitt smeknamn

Efter en KO som följd av en “Superman Punch” i Bellators bur i somras gjorde “Stitch ‘Em Up” juts det, dammade av sig och kom tillbaka på allra bästa sätt under helgens Glory 24. Nästan åtminstone. Då mellanviktsmästaren Artem Levin (83-7-2) drog sig ur klev Jason Wilnis (24-5-1) in och räddade galans huvudmatch. Visst kan man tro att det skulle vara en “lättare” match för Schilling, Levin är ju mästare av en orsak? Av de två svängiga ronderna att döma är svaret på den frågan nej.

I rond ett visade Schilling varför han hör till sportens världselit och var nära att avsluta Wilnis vid ett par tillfällen. I den andra ronden var det Wilnis tur och Schilling var illa ute vid ett par tillfällen. När det var dags för en tredje avgörande rond viftades matchen däremot av. Tyvärr satte en bruten tå stopp för vad som lovade att bli ett galet avslut på matchen och Schilling ser ut att få sin chans på bältet trots allt.

Glory-10-Schilling

Som om det inte vore nog knockade Dustin Jacoby (6-5 kickboxning, 10-5 MMA) Wayne Barrett (5-3) i tredje ronden och kickboxaren/MMA-fightern såg riktigt bra ut i galans medhuvudmatch. Ännu en mellanviktare att hålla ögonen på med andra ord.

Det var det, nu är det bara att börja förbereda sig för Glory 25 i Milano och Glory 26 i Amsterdam innan årets slut.

Kategorier
ExklusivtGloryJoe SchillingKickboxningRico Verhoeven

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara