Pannie "Banzai" Kianzad. Foto via UFC Fight Pass

Invicta FC 27: Sarah Kaufman besegrar Pannie Kianzad efter tre ronder

Svenskan åker på sin tredje raka förlust - efter en av sina tuffaste matcher hittills.

Under natten gick Invicta FC 27: Kianzad vs. Kaufman av stapeln i Kansas City, Missouri och nyligen avgjordes galans huvudmatch. Där fick vi se den svenska bantamviktaren Pannie Kianzad återvända för en toppmatch mot den tidigare UFC-fightern Sarah Kaufman, efter att ha varit borta från buren i nästan exakt ett år.

Kianzad, en tidigare titelhållare i Cage Warriors, kom in med två förluster i rad efter att ha inlett karriären som obesegrad med åtta raka segrar. Dessvärre åkte hon på sitt tredje raka nederlag mot den forna Strikeforce-mästarinnan Kaufman. Som om inte en förlust var illa nog missade Kianzad dessutom återigen vikten inför matchen med 0,7 pounds (0,3 kg), vilket innebär att hon förlorar 25 procent av lönen.

Matchen var jämn och utspelade sig mestadels ståendes, där bägge fighters fick in bra träffar. Kaufman var dock hela tiden den som träffade bäst och låg steget före. Kanadensiskan var ständigt den som pressade framåt och stora delar av matchen spenderades i klinch där Kaufman kunde kontrollera Kianzad och träffa med slag, armbågar och knän.

I den andra ronden kom Kianzad ut starkare och såg till en början ut att ta över i strikingen – varpå Kaufman säkrade en nedtagning för att sedan sakta men säkert ta tillbaka ronden. Och efter 15 minuters krig var det Kaufman som tilldelades segern via ett solklart enhälligt domslut.

Detta var Kaufmans andra raka vinst sedan hon släpptes av UFC och hon står nu med totalt 19 segrar, fyra förluster och en No Contest i sin professionella MMA-karriär. För Kianzads del är hennes matchfacit nu 8-3.

Fullständiga resultat från Invicta FC 27

Nedan följer samtliga resultat från galan.

  • Catchvikt (136.7 lbs): Sarah Kaufman besegrade Pannie Kianzad via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
  • Flugvikt: Vanessa Porto besegrade Mariana Morais via submission (rear-naked choke) i rond 1 (4:19)
  • Stråvikt: Sharon Jacobson besegrade Ashley Nichols via enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28)
  • Atomvikt: Ashley Cummins besegrade Stephanie Alba via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
  • Flugvikt: Brogan Walker-Sanchez besegrade Cheri Muraski via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)
  • Fjädervikt: Felicia Spencer besegrade Akeela Al-Hameed via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
  • Catchvikt (117.4 lbs): Mallory Martin besegrade Tiffany Masters via TKO (slag) i rond 1 (3:36)
  • Atomvikt: Loma Lookboonmee besegrade Mellissa Wang via enhälligt domslut (29-27, 29-27, 29-26)
  • Stråvikt: Helen Peralta besegrade Jade Ripley via TKO (slag) i rond 1 (2:21)

Kategorier
Invicta FCPannie KianzadSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah