Följ liverapporteringen från IRFA 6.0 kl 18.00 här

En svensk MMA-gala hålles under kvällen idag i Solnahallen i Stockholm. Det är IRFA 6.0 vi talar om, och när det vankas en svensk MMA-gala så är MMAnytt givetvis på plats för att leverera de senaste nyheterna från galan direkt till dig. Här nedan följer live-rapporteringen direkt från galan med start klockan 18.00 idag.

Iman-vs-Veera
Iman Darabi vs Veera Nykänen

Rond 1

Då är huvudkortet igång!

Darabi inleder med en insidelegkick som inte riktigt träffar. Därefter byter de slag några gånger och Nykänen går på första nedtagningsförsöket men Darabi stoppar relativt enkelt. Ronden fortsätter på samma sätt med  Nykänen som försöker ta ned men Darabi stoppar alla försök. Ronden avslutas med Nykänen på rygg efter en misslyckad nedtagning och Darabi sparkar på hennes ben. Lutar åt att Darabi vann ronden.

Rond 2

Darabi inleder ronden betydligt mer aggressivt och pressar Nykänen med slag. Nykänen verkar inte ha några svar stående men går på en nedtagning och får den, hamnar i guard på Darabi med Darabi emot buren. Darabi tar sig upp och det blir clinch fram och tillbaka tills Darabi tar sig loss. Darabi träffar med en lång serie slag och får ned Nykänen emot buren och försöker med lite ground and pound. Ronden avslutas med Darabi som får till effektiv ground and pound och stående får betydligt mer uträttat med knän och slag i clinchen. Klar rond till Darabi.

Rond 3

Finskan går efter en stund på en nedtagning men stoppas igen, clinch där Darabi får mer uträttat med knän emot lår och kropp. Båda försöker sig på en spark samtidigt men Darabi sparkar på Nykänens ben som då ramlar, Darabi tar sideposition. Får in en del slag och har mycket press. Darabi ställer sig upp då och då och sparkar på Nykänens ben men tar sig tillbaka till sideposition. Darabi släpper upp Nykänen till slut. Nykänen försöker med några huvudsparkar när hon märker Darabi har händerna lågt, Darabis coach manar på att hon ska hålla händerna uppe. Ronden avslutas med att Nykänen går på en nedtagning men tiden går ut under försöker. Klar rond till Darabi igen.

Domslut: Darabi via enhälligt domslut.

Fight-Banner-1 orginal keivan Oliver vs guram kutateladze
Oliver Enkamp vs Guram Kutateladze

Rond 1

Inledningsvis får Enkamp in mer träffar med slagen medans Kutateladze får in sina legkicks, Enkamp går på första nedtagningen vilket leder till clinchkrig fram och tillbaka emot buren. Väldigt högt tempo och tekniskt. Kutateladze verkar träffa med ett knä i huvudet när Enkamp har 3 punkter i marken och får ett poängsavdrag. Kutateladze landar med en fin frontspark i ansiket på Enkamp. Enkamp lyckas till slut landa på topp i en scramble/nedtagning men situationen blir tilltrasslad med Kutatze som försöker sig på ett armlås vilket han till slut tvingar Enkamp att ge upp topp med och Kutateladze är uppe igen. Enkamp får en nedtagning och hamnar i sideposition. Så avslutas ronden. Ronden går till Enkamp, tack vare poängavdrag?

Rond 2

Ronden börjar med Enkamp som sätter press stående och får efter lite kamp en nedtagning och står i guarden på Kutateladze och försöker med ground and pound. Kutateladze använder en hög guard för att försöka neutralisera Enkamp men han tar sig loss och avslossar några bra slag. Enkamp växlar från guard till halvguard och tillbaka till guard med skurar av ground and pound. Kutateladze går på en omoplata men Enkamp tar sig relativt enkelt ur och fortsätter slå. Enkamp tar hem ronden klart och tydligt.

Rond 3

Häftiga slagväxlingar där Enkamp duckar under en spark för att gå på en nedtagning vilket han nästan får men Kutateladze lyckas ta sig upp. Kampen fortsätter emot buren med Enkamp som inte vill släppa clinchen/nedtagningen riktigt än. Kutateladze lyckas ta sig bort från clinchen och burväggen. Kutateladze verkar lite trött och skickar singeltekniker medans Enkamp dikterar avståndet och får mer uträttat med sina serier. Enkamp får till en fin nedtagning men Kutateladze studsar upp och återigen kamp emot buren där Enkamp inte vill ge upp nedtagningen. Enkamp avslutar ronden med en nedtagning. Han tar hem ronden och matchen?

Domslut: Enkamp via enhälligt domslut.

Fight-Banner-1 orginal keivan Mohammad vs Georgio
Mohammad Badadivand vs Giorgio Papunasvili

Rond 1

Badadivand inleder starkt med händerna och pressar upp Papunasvili emot buren efter en tilltrasslad situationen hamnar de på marken där Badaivand är i Papnuasvilis guard. Papnusvili får in en armbar som ser ut att sitta hårt men Badadivand tar sig loss och går vidare till halvguard. Han pressar sig vidare och går på en americana för att sedan gå vidare till en armbar som Papunasvili klappar ur på.

Domslut: Badadivand via armbar.

 

Fight-Banner-1 orginal keivan David vs Veselin
David Teymur vs Veselin Dukov

Rond 1

Lite avvaktande till en början när Dukov slänger sig på en väldigt… ovanlig nedtagning som inte är i närheten av Teymur, ligger kvar på marken en stund och Teymur signalerar att han ska upp. Det är tydligt vart båda herrar vill att matchen ska vara. Dukov får en nedtagning till slut och går på flera benlås. Teymur tar sig loss. Teymor får in en huvudspark när Dukov dyker men den verkar inte sitta klockrent, Dukov får ner Teymur till slut och går på lås men lyckas inte riktigt. Dukov sätter ned ett knä flera gånger i mitten av buren vilket får publiken att bua. Dukov vill verkligen inte stå med Teymur. Svår rond att poängsätta men Dukov fick flera nedtagningar.

Rond 2

Mycket avvaktande i första ronden, Dukovs enda nedtagning blir stoppad men annars är det mest utfall de gör emot varandra. Teymur aktar sig för marken och Dukovs nedtagningar. Teymur sprawlar ut en nedtagningar och hamnar på topp i northsouth men ställer sig snabbt upp. Matchen återgår till ett ställningskrig där ingen part riktigt går fram när helt plötsligt landar Teymur en ordentlig högerkrok som droppar Dukov, han följer med ned och fortsätter med ground and pound i guarden på Dukov men ställer sig upp till slut. Ser ut som om ronden gick till Teymur.

Rond 3

Dukov inleder matchen med att kasta sig efter benen men är inte nära. Teymur fintar och gör utfall men verkar inte riktigt få tag i Dukov. Dukov gör några till slängningar efter benen och tar god tid på sig att ställa sig upp. Domaren stoppar båda fighters och tar till sig de, säger åt de att de ska slåss. Direkt efter går Dokuv på en ordentlig nedtagning och får ner Teymur som lyckas ta sig loss, Dukov ligger kvar och viftar med benen en stund. Dukov upprepar hela proceduren en gång till, publiken buar. Tiden går ut, svår match och svår rond att bedömma men jag tror det blir första ronden till Dukov med lyckade nedtagningar och försök på lås medans de andra två ronder går till Teymor som stoppade nedtagningarna och fick in fler träffar, inga riktiga försök på lås från Dukov.

Domslut: Teymur via enhälligt domslut.

 Fight-Banner-1 orginal keivan Kalle vs Nordine Hadjar bild
Karl Albrektsson vs Nordine Hadjar

Rond 1

Efter lite avvaktnade blir det tyvärr en oavsiktlig ögonpetning på Albrektsson och tiden blir stoppad.
Efter Albrektsson fått lite tid att återhämta sig sätter man igång matchen igen. Albrektsson går på nedtagning och hamnar i sideposition. Publiken börjar skandera “Slå han på käften!”. Albrektsson öppnar upp med lite slag från sideposition men hamnar i halvguard strax efter. Albrektsson vänder upp Hadjar lite på sidan och får in riktigt effektiv ground and pound och lyckas slå ut Hadjar, domaren bryter matchen och Hadjar ligger kvar på marken. Han kvicknar till efter ett litet tag, det var ett bra stopp av domaren.

Domslut: Albrektsson via TKO

 

Fight-Banner-1 orginal keivan Daniel vs Alex
Daniel Teymur vs Alexander Denic

Rond 1

I de tidiga slagutväxlingar ser Teymur ut att ha övertaget. Teymur droppar Denic efter en slagserie, ser ut som en uppercut som träffar riktigt bra. Fortsätter med intensiv ground and ground där Denic försöker skydda sig själv och scramblar runt under Teymur men Teymur ger honom aldrig något andrum och till slut stoppar domaren matchen. Ett bra stopp, Denic skyddade sig bra men Teymur fick in många bra slag och Denic kunde inte göra något åt det.

Domslut: Teymur via TKO

Fight-Banner-1 orginal keivan Sadibou vs OSKAR piranha
Sadibou Sy vs Oskar Piechota

Rond 1

Piechota söker lyckan med att hoppa in vänsterkroken några gånger medans Sy verkar lite mer avvaktande, testar sig fram med några sparkar. Piechota clinchar och lyckas släpa ned Sy till marken men Sy studsar upp lika fort. Kampen fortsätter emot burväggen där Piechota jagar nedtagningen i clinchen. Sy visar styrka och balans som håller sig uppe. Piechota får ner honom några gånger men Sy tar sig upp flera gånger, Piechota går på benloss men Sy lyckas sprattla loss, mer vilja än teknik kanske. Åter på fötterna försöker Sy med en huvudspark som Piechota fångar och använder för att ta ned och lyckas ta mount där han får in sin ground and pound. Piechota kopplar en triangel men Sy blir räddad av klockan. Intensiv rond men den går till Piechota med nedtagning och mount med ground and pound.

Rond 2

Andra ronden börjar Sy hitta lite mer med slag och höger lowkick i kombination. Piechota går på en nedtagning och får in dubbla underhooks, får inte riktigt ner Sy och försöker hoppa upp på rygg men slutar med att han hamnar underst med Sy i sin guard. Sy öppnar upp med slag med Piechota emot burväggen. Sy börjar träffa bra nu med stående ground and pound emot kropp och huvud. Det blir inaktivitet och domaren ställer upp Piechota. Piechota går på nedtagning och det blir tilltrasslat men återigen hamnar Sy på topp i guarden på Piechota. Nu har Piechota högre guard och hotar med en triangel som Sy till slut somnar in på.

Domslut: Piechota via triangel.

 

Kategorier
IRFA

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Brocowich
  5 April 2014 at 05:40

  Snyggt uppläg med bilder och allt. Blev sjuk så kunde inte knata dit, synd att den inte visas på tv.

 • Robin
  5 April 2014 at 06:11

  Allstars gym och Allstar Training Center är väll samma sak?

 • Jon
  5 April 2014 at 06:34

  BaBAdivand

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...