Iman Darabi vs Simona Soukupova bokad för IRFA 8

Iman Darabi är återigen aktuell då hon ska försöka utöka sin vinstsvit till tre raka när hon tar sig an Simona Soukupova från England under IRFA 8 som äger rum den 23:e maj.

Den 23-årige Iman Darabi (2-0) som senast sågs gå match under IRFA 6 där hon tog sig an finländskan Veera Nykanen och vann via ett enhälligt domslut. Hon gjorde sin professionella MMA-debut för tre år sedan då hon tog sig an polskan Lena Tkhorevska. Darabi skulle även ha gått match på IRFA 7 men hennes motståndare hoppade av matchen på kort notis och ingen ersättare kunde hittas för den svenska stråviktaren.

Simona Soukupova (4-3-1) blir Darabi’s mest erfarne motståndare hittills. Den 37-årige veteranen har tävlat för Invicta FC och har även gått tre ronder med den nuvarande UFC-fightern Felice Herrig. Hon anländer till Stockholm däremot med en förlust i hennes senast match då hon förlorade ett enhälligt domslut mot Karolina Kowalkiewicz för två år sedan.

Iman Darabi’s egna ord om matchen:

”Det är en tuff nöt att knäcka, om jag inte kan slå henne så har jag inget att göra i de stora galorna. Mitt mål är att komma till stora galorna i USA och bli bäst i världen.”

”Jag är en ganska komplett fighter som gillar att styra och vara aggressiv. Det kommer bli hur kul som helst att få fightas på hemmaplan. IRFA är en bra plattform för oss up and comers.”

”Jag skulle ha mött Simona förra året men då skadade hon sig. Det jag vet är att hon är stark och har bra kondition. Hon är ganska komplett.”

Matchen mellan Iman Darabi och Simona Soukupova kommer gå i catchvikt på 50 kg.

IRFA 8 äger rum i Solnahallen i Stockholm den 23:e maj. Nuvarande matchkort kan ses nedan.

 • Lätt tungvikt: Herdem Alacabek vs. Rumen Blagovestov
 • Flugvikt: Bilal Musa vs. Binh Son Le
 • Catchvikt: Iman Darabi vs. Simona Soukupova

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
IRFA

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Eric
  3 April 2015 at 07:08

  Heja Iman! Bara pratat med henne en gång men verkade väldigt trevlig. Tror matchen kan bli tuff, helt klart ett steg upp. Förutspår en hel del clinch och grind. Ska bli kul att se matchen.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
  Rob Font vs José Aldo1.652.30
  Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
  Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
  Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
  Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...