KSW 27 – Resultat

Mamed Khalidov hade goda skäl att vråla glatt efter lördagens KSW 27

I helgen höll den polska organisationen KSW sin 27:e MMA-gala. I huvudeventet besegrade Mamed Khalidov (29-4-2) UFC- och Bellator-veteranen Maiquel ”Big Rig” Falcao (32-6-1) på armbar i första ronden.

Även om ”Big Rig” rask tog ner Khalidov på backen var det polacken som höll sig mest aktiv. Efter att ”Big Rig” krånglat sig ur ett första armbarförsök tidigt i ronden kunde han inte ta sig loss då Khalidov gick för ett andra försök, stopptid för submissionvinsten blev 4:53 i första ronden.

Den polske mellanviktaren är obesegrad sedan en förlust på domslut 2010, mot tidigare UFC-fighter och titelhållare i Sengokus mellanviktsdivision Jorge Santiago. Khalidov har vunnit sina senaste 9 matcher och har under dessa avpolletterat inte mindre än sex UFC-veteraner(Maiquel Falcao, Kendall Grove, Rodney Wallace, Jesse Taylor, Matt Lindland, James Irvin). Det skulle vara föga förvånande om man inom kort fick se honom i någon av de största MMA-organisationerna. Ryktet går om att den största anledningen till Khalidovs frånvaro i exempelvis UFC är att KSW betalar bättre och med tanke på hans prestationer under senare år vore det nästan det enda tänkbara skälet till att vi inte fått se honom på en större scen.

I galans co-main event, som stod mellan två tidigare ”strongman”-tävlande, vann hemmafavoriten Mariusz Pudzianowski (7-3-1) på domslut mot britten Oli Thompson (12-7) efter två ronder. I det något oortodoxa regelsystem som användes kunde en vinnare utropas redan efter två ronder, en tredje rond skulle påbörjas bara i det fall domarna dömt matchen som oavgjord dittills.

Fullständiga resultat

 • Mellanvikt: Mamed Khalidov besegrade Maiquel Falcao via submission(armbar) efter 4:53 in i första ronden
 • Tungvikt: Mariusz Pudzianowski besegrade Oli Thompson via enhälligt domslut(20-18, 20-18) efter två ronder
 • Weltervikt: Borys Mankowski besegrade Aslambek Saidov via submission(triangel) 4:27 in i andra ronden
 • Stråvikt: Karolina Kowalkiewicz besegrade Jasminka Cive via submission(armbar) 3:53 in i första ronden
 • Mellanvikt: Piotr Strus kämpade till ett oavgjort resultat mot Abu Azaitar(29-29, 28-30, 30-30)
 • Lättvikt: Mateusz Gamrot besegrade Jefferson George via enhälligt domslut(30-27, 30-26, 30-27) efter tre ronder
 • Lätt tungvikt: Tomasz Narkun besegrade Charles Andrade via submission(kneebar) 1:02 in i första ronden
 • Weltervikt: Rafal Blachuta besegrade Patrick Vallee via submission(scarf hold armlock) 3:15 in i andra ronden
 • Weltervikt: Lukasz Chlewicki besegrade Lukasz Rajewski via enhälligt domslut(29-28, 29-28, 30-28) efter tre ronder

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
KSW
Profilbild på Mazdak Cavian

All in
18 Kommentarer
 • Kiltcalle
  20 maj 2014 at 07:35

  Khalidov borde ha signat med UFC för länge sedan. Antar att det har o göra med kontrakt och pengar iomed att han har blivit erbjuden en gång men tackat nej.

  Karolina Kowalkiewicz borde signa med UFC efter att stråviktsturneringen är färdig och de vill ha in nytt blod.

  • Profilbild på Starfighter
   Kenny Starfighter
   20 maj 2014 at 07:51

   Tyckte ja läste någonstans att de va klart, men de va typ 2 år sen känns de som.
   tycker de e riktigt skumt att han inte e signad, kanske e nå visum strul lr något.

   Nån som vet ifall han e dömd för något?

   • SkinnyfatSthlm
    20 maj 2014 at 08:20

    Precis, UFC är inte beredda att matcha deras kontrakt. Khalidov är stor i Polen.

    Man kan ju dock tycka att han borde vara intresserad av att ta mindre betalt för att potentiellt sett tiodubbla sin lön down the line.

    • Sökerpunch
     20 maj 2014 at 11:43

     ”Potentiellt” är ett sånt där farligt ord när man snackar pengar.
     Vill UFC ha honom får de väl ändå punga ut marknadsvärdet.

     • SkinnyfatSthlm
      20 maj 2014 at 12:26

      Håller inte med, de flesta val kring pengar som folk gör i livet innefattar vissa risker. I KSW har han nått toppen och kan inte gå längre. I UFC kan han bli superstjärna och posterboy för hela Östeuropa.

      Tyvärr är hans ”marknadsvärde” relativt lågt för UFC också.

     • Sökerpunch
      20 maj 2014 at 02:15

      Klart det finns, men när man inte kan uppskatta sannolikheten kring något blir det mycket svårare att planera kring det.
      Han kan bli ”superstjärna”. Han kan också tjäna mindre än vad han gör nu och fastna i ett skitkontrakt som tar honom evigheter att ta sig ur.

      Sen hur bra det där ”posterboy” fenomenet funkar i verkligheten kan verkligen debatteras. UFC har inte varit jättebra på att marknadsföra sina utländska (icke-amerikanska) fighters. Titta på alla högt rankade europeer som inte heter Gustafsson eller Bisping, till exempel.

     • SkinnyfatSthlm
      20 maj 2014 at 02:51

      Håller med om att det såklart är en (ekonomisk) risk för honom, men du tycker inte att han bör ta den med andra ord? Visst, förlorar han sina 2 första matcher i UFC så kommer såklart KSW betala mindre när de tar tillbaka honom, men han bör ju tro på sig själv får man hoppas. En fighter på den nivån bör tro att man kan slå de flesta.. Att sedan släppas från ett UFC-kontrakt brukar inte vara svårt, på gott och ont, så det är nog ingen större fara.

      Ang. utländska fighters så ligger det ju på båda parter… De måste lära sig engelska (ifall de inte är engelskspråkiga såklart) och vinna sina matcher… Khabib t.ex. hade sannolikt satsats mer på om han kunde engelska. Ta någon som McGregor å andra sidan, du kan inte påstå att de INTE satsat på honom? ;)

     • Sökerpunch
      20 maj 2014 at 07:40

      Jag är inte den mannens manager, så jag vet inte heller vad som hade varit rätt eller fel karriärval.
      Jag försökte bara förtydliga att det finns bättre karriär-drag än att släppa allt man har i händerna så fort UFC knackar på dörren.
      När den största organisationen i världen väljer att inte matcha någons kontrakt och betala minst lika mycket som mycket mindre organisationer, då undrar man verkligen hur fighters löner blir.

      Speciellt med ett exklusivt kontrakt.

      Andra stycket har jag inga invändningar på.

     • Stenansiktet
      20 maj 2014 at 07:30

      Ja. Khalidov har mer likes på sin fan-page än vad självaste Alexander Gustafsson har. Khalidov är enorm i Polen, han är KSW’s guldgosse och lär tjäna stora summor där.

      Blir inte lätt för UFC att matcha hans nuvarande kontrakt.

  • Ola Skoglund
   20 maj 2014 at 01:37

   Tror ni 3 matcher är det kortaste kontrakt UFC skriver? Får man endast tillhöra en organisation?

   • SkinnyfatSthlm
    20 maj 2014 at 02:09

    Nej, de skriver ibland kontrakt på 1 match, och har dessutom rätten att riva längre kontrakt efter en match också, i regel. För nya fighters är standard på 3 matcher där det rivs om personen inte vinner 2 av dessa 3 eller gör något väldigt spektakulärt eller är ett stort namn sedan innan, t.ex.

   • Sökerpunch
    20 maj 2014 at 02:18

    Ja, kontrakten är exklusiva. Med andra ord kan de tvinga fighters att flyga vart fan som helst för en fight och låta bli att ge de matcher om de misstycker.

 • Stenansiktet
  20 maj 2014 at 02:57

  MMANYTT börjar bli en pinsam ursäkt till nyhetssida. Galan gick av i lördagskväll, det är 3 dagar sedan, ja, t.o.m. 4. NU skriver man ut resultatet. KSW är en av Europas största MMA-galor. Likadant var det när Shogun blev rånad, det skrev ni om flera dagar efter att incidenten hade skett.

  Vad var det jag sa? MMANYTT – för dig som vill läsa en veckas gamla nyheter.

  Sitter ni och sover på ”redaktionen”? Ligger alla bakis på söndag och måndag? Är det svårt? Skärpning! Anställ mig istället så blir det lite ordning på saker, skicka löneförslag till mig…

  Ett konstruktivt tips, resultatet på galan ska skrivas ut DIREKT efter, eller tidigt på morgonen samma/följande dag.

  • Cecils Folks
   20 maj 2014 at 03:25

   tycker snarare fokus bör ligga på ”inför gala” texterna, jag skulle aldrig gå in på mmanytt eller ngn annan nyhetssida innan jag själv har sett galan iaf. Däremot var det säkert många som inte hade koll på att ksw ens varit

   • Stenansiktet
    20 maj 2014 at 06:37

    Ja, delvis det också. Men ofta har det inte uppdaterats något alls om KSW innan galorna men den här gången så skrevs det om det och om invägningen vilket är bra, även om man hade kunnat fokusera lite mer på galan i sig då den faktiskt sker inom Europa och sänds på normal kvällstid i Sverige.

  • Jesper Hansson
   20 maj 2014 at 04:15

   Mig veterligen så är det väl ingen i MMAnytts redaktion som har en lön. (förutom möjligtvis Mazdak och Martin?)
   Jag vet att de har sökt skribenter och så tidigare, och då har det rört sig om ideellt arbete där betalningen har bestått utav att få besöka MMA galor och liknande.

   • Stenansiktet
    20 maj 2014 at 06:34

    Ja, det är nog tyvärr så att du har rätt.

    Jag hade krävt lön med tanke på att jag hade varit uppe och skrivit om galorna sena nätter medan andra hade varit ute och festat, d.v.s. gjort ett utomordentligt bra jobb.

  Svara