M-1 har gjort debut på Showtime


Vinny Magalhaes till höger slogs på kvällens M-1 gala som visades på Showtime

M-1 jobbar sig in mot den amerikanska marknaden och har i dagarna tagit ett första stort steg. Ett steg utan att Fedor fanns med som dragningskraft utan ett steg där man förlitade sig främst på sina egna talangar. Resultatet? Ja, det var ju inte direkt en UFC-gala men själva matcherna var överlag underhållande och visade upp en del intressanta fighter.

M-1 Challenge 24 – Damakovsky vs. Figueroa

Vinny Magalhaes (7-5), ja ni vet han grapplingspecialisten som var var med i TUF 8, var den kändaste fightern på kortet och hans motståndare Jake Doerr (6-1) kunde inte mycket göra utan blev utklassad. Vinny tog ner Doeer rätt lätt och tog sedan hans rygg, fick in en kroppstriangel och matade in slag tills domaren sett nog och stoppade matchen.

Supertalangen Alexander Sarnavskiy förbättrade sitt record till 13-0 och ser ut att vara en kraft att räkna med verkligen. Alexander slog Beau Baker via en RnC i rond två. Joason Norwood (11-2) slog Mojo Horne (8-3) i kanske kvällens enda match som var lite halvtråkig. Jason använde sin brottning för att kontrollera Baker hela matchen och vinna på poängen 30-27.

Läs om resten av matcherna efter hoppet.


Jose Figueroa till vänster när han slogs för Bellator

I kvällens co-main event slog Magomed Sultanakhmedov (16-5) Tyson Jeffries (7-5) om M-1:s mellanviktsbälte. Sultanakhmedov fick in en massa slag och hårda knän på Tyson som stod mot repen tills han åkte i backen. Domaren stoppade matchen vilket innebar en seger på TKO i rond två för Sultanakhmedov. På tal om Sultanakhmedov så har han faktiskt en vinst mot Bruno Carvalho från 2008 då Sultanakhmedov med nöd och näppe, på hemmaplan, fick med sig en vinst på delat domslut.

Huvudmatchen gick mellan Jose Figueroa (10-4) vs. Artiom Damkovsky (8-5). I andra ronden var Artioms ansikte väldigt blodigt och Jose vann på TKO. Genom det fick Jose också M-1:s lättviktstitel.Damkovskys hörna klagade på att det var en för tidigt avslutad match.

Samtliga resultat

 • Bryan Lasham Marcus Daniels TKO (Punches) 1 0:57
 • Bethany Marshall Stacy Grant Submission (Toe Hold) 2 1:49
 • Colton Smith Brian Nielson Submission (Rear-Naked Choke) 1 4:19
 • Johnny Curtis Bobby Gurley KO (Punch to the Body) 1 0:36
 • George Sheppard David Derby TKO (Punches) 1 1:50
 • Jessie Riggleman Jason Hilliker Submission (Guillotine Choke) 1 3:13
 • Alexander Sarnavskiy Beau Baker Submission (Rear-Naked Choke) 2 2:32
 • Jason Norwood Mojo Horne Decision (Unanimous) 3 5:00
 • Vinny Magalhaes Jake Doerr TKO (Punches) 1 1:47
 • Magomed Sultanakhmedov Tyson Jeffries TKO (Knees to the Body) 2 3:07
 • Jose Figueroa Artiom Damkovsky TKO (Punches) 2 2:28

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
M-1 Global
4 Kommentarer

Svara