WSoF vill signa Fedor Emelianenko: “Vi har råd med vem som helst”

World Series of Fighting och matchmäklare Ali Abdel-Aziz är optimistiska över möjligheten att teckna kontrakt med en av sportens största namn. 

Det dröjde inte länge för majoriteten av de stora MMA-organisationerna att sträcka sig efter checkhäftena då nyheten om att den legendariska ryssen Fedor Emelianenko (34-4) planerar en comeback till buren. 38-år gammal och tre år som pensionär till trots ser det faktiskt ut som om “The Last Emperor” menar allvar och hans underskrift är självfallet en av sportens för tillfället hetaste underskrift.

WSoF och matchmäklare Ali Abdel-Aziz är en av de som är intresserade av att locka till sig Emelianenko. I vilken utsträckning vet nog endast ryssen själv och de närmast honom däremot är en inte alltför vild gissning att återkomsten har med pengar att göra, eller snarare bristen av desamma. Enligt Abdel-Aziz har man gott om den varan och Emelianenko skulle vara mer än ett välkommet tillskott till organisationens tungviktsklass.

“We’re just making moves. We can afford Fedor. We can afford Brock Lesnar. We can afford whatever we want to afford. But somebody has to move the needle, and I think Fedor definitely moves the needle.”

Han uppgav fortsättningsvis för MMAFighting.com att man är mer än villiga att samarbeta med managementbolaget M-1 Global, något som UFC inte var villiga att göra då man försökte boka en supermatch ryssen och den dåvarande tungviktsmästaren Brock Lesnar (5-3) emellan. WSoF kan därpå mäta sig med både Bellator och UFC samt kan garantera att 38-åringen blir organisationens största stjärna istället för en i mängden.

“We can compete with anybody. We can definitely compete with Bellator, we can compete with the UFC. It depends what Fedor wants to do. He can come here and be the biggest star, we can put him on NBC and NBC Sports. Or he can go to UFC or Bellator and be one of the guys.”

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Fedor EmelianenkoM-1 GlobalNyheterSenaste NyttWSoF

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...