Genomgång av MFC 38: Hamilton vs Rama

Kanadas största MMA-organisation, Maximum Fighting Championship, håller i sin 38:e gala natten till lördag, och det finns gott om intressant matcher och fighters värda att hålla ögonen på. MMAnytts genomgång av huvudmatcherna följer nedan.

hamilton v rama

Tungvikt: Anthony Hamilton (10-2) vs Smealinho ”The Prince” Rama (6-0)

Anthony Hamilton är betydligt mer erfaren än sin motståndare, en av hans två förluster är mot före detta UFC-fightern Fabiano Scherner, och han har slagit den rutinerade veteranen Josh Bennett. Hamilton tränar under Greg Jackson och därav med många av de bästa i världen, även om han själv inte utmärkt sig som många av gymmets andra stjärnor. Han har även gått till domslut fyra gånger, vilket tyder på en erfarenhet som Rama saknar.

Den obesegrade 20-åringe kanadensaren Smealinho Rama har aldrig gått till ett domslut och har även slagit alla sina motståndare i den första ronden. Ramas avslutsinstinkt är så stark att hans längsta match i karriären är 3:50. Prinsen har besegrat MFC-talangen Mike Hackert och veteranen Lee Mein, men hans kommande match blir på pappret den svåraste hittills.

Ung talang mot rutinerad erfarenhet, det är en bra matchning, och en milstolpe för bägge fighters.

jones vs birchak

Bantamvikt: Anthony Birchak (10-1) vs Tito Jones (10-6)

Det är värt att lägga Anthony Birchaks namn på minnet, 27-åringen har endast fått smaka förlust en gång i sin karriär och verkar ha lärt sig från det. Han sitter på en vinstsvit på fyra raka matcher, där han tagit tre av de vinsterna på T/KO. Birchak har tävlat som proffs sedan 2007 och hans senaste vinster är mot klart godkänt motstånd som Ryan Benoit och Matt Leyva. Birchak är favorit hos oddsmakarna, och är det av en bra anledning.

Tito Jones har ett namn som kombinerar två av de mest hatade fighters i MMA, men han har själv inte riktigt åstadkommit något ens i närheten av vad de andra herrarna med samma namn gjort. Som hans matchfacit antyder på så har han haft ojämna resultat i sin karriär, och även om förlusterna är mot respektabla fighters som Cody Stevens och George Roop, så är vinsterna knappast mot toppmotstånd.

Oddsen talar för Birchak, men vi har sett favoriterna falla förr, och allt kan hända i MMA. Räcker vinden i Jones segel för att ta honom förbi Birchak?

south vs alvey

 

 

 

 

 

 

Mellanvikt: Jason ”The Mover” South (10-0) vs ”Smiling” Sam Alvey (20-5)

De flesta känner igen Sam Alvey från den 16:e säsongen av TUF, där hans optimistiska attityd tyvärr inte räckte för att föra honom vidare mot ett UFC-kontrakt. Alvey har vunnit tre av sina fyra senaste matcher, där förlusten kommit mot Elvis Mutapcic, alla vinsterna har han kammat hem via TKO. Senast slog han ut före detta UFC-fightern Jay Silva tidigt i den tredje ronden.

Trots ett smeknamn som inte är ett dugg skrämmande så är Jason South en talang väl värd att hålla ögonen på. Han är obesegrad, och dök upp i ett tidigare inslag av Talangscouterna. ”The Mover” har avslutat alla sina matcher, nio av dem via submission och majoriteten i den första ronden.

Alvey är utan tvekan den mer erfarne och rutinerade fightern, men South har sett ruskigt bra ut i sina matcher och inte stött på någon som rubbat nollan i förlustkolumnen, frågan är om Alvey är den fightern som spräcker den nollan. South har slagit erfarna fighters som TUF-profilen Kyacey Uscola och Cole Rose, men ingen som haft lika mycket framgång som Alvey.

novaes vs southern

Lättvikt: Jonatas ”Peixe Frito” Novaes (11-4) vs Kurt ”The Hurt” Southern (12-5)

Den brasilianske submissionspecialisten har vunnit sex av sina sju senaste matcher, och slagit bland annat Ryan Bixler, Drew Fickett och han slog senast ingen mindre än Kurt Southern. Amerikanen har sedan dess tagit hem en submissionvinst över Mukai Maromo. Vinnaren av denna matchen är även garanterad en titelchans i lättvikt.

Sist de möttes tog Novaes hem vinsten via armbar i den tredje ronden i februari i år. ”Peixe Frito” har mött mer meriterade fighters men Southern är någon enstaka match mer erfaren. ”The Hurt” har dock vunnit åtta matcher i den första ronden och har en lika stark instinkt för avslut som hans brasilianska motståndare.

Jag misstänker att Southern kommer vilja hålla matchen på fötterna, trots sina sju submissionvinster, då det inte slutade bra för honom sist han var på marken med Novaes. Frågan är hur mycket Southern lärde sig från förlusten, och vem som har vad som krävs för att utmana lättviktsmästaren Graham Spencer.

ash vs mccomb

Jared ”The Yeti” McComb (5-2-1) vs Teddy Ash (3-0)

Det blir kanadensiskt derby när mellanviktarna från provinsen Alberta; Jared McComb och Teddy Ash kolliderar.

McComb ströp ut den kanadensiske veteranen Marcus HicksMFC 37 i sin förra match, och har sammanlagt tre vinster på submission. ”The Yeti” har dock mycket kvar att bevisa och då han gått 1-1-1 i sina tre senaste matcher så är denna matchen viktig för McComb om han ska kunna få igång en ny vinstsvit.

Landsmannen Ash har avslutat alla sina motståndare både som proffs och amatör, har aldrig upplevt den tredje ronden i sin karriär, och är en lovande produkt av Bowmans MMA. Han har mött väldigt erfarna fighters med förlorande matchfacit som Bobby Kamlakoff och Jason Gorny, men ingen med namnvärde för tillfället.

garcia vs demarce

Fjädervikt: Alejandro Garcia (14-5) vs Curtis ”The Demon” Demarce (13-10)

Alejandro Garcia har åtta vinster i den första ronden och har vunnit åtta av sina nio senaste matcher. Han knockade senast den meriterade Roberto Vargas och är en lagom allsidig fighter. Garcia har dessutom slagit den erfarne Joe Cronin och hans förlsuter är mot bra motstånd som en ung Nate Diaz och veteranerna Shad Smith och Preston Scharf. Garcia har gjort bra ifrån sig i sina senaste matcher men han behöver en vinst för att fortsätta klättra i rankningen.

Curtis Demarce är något av en veteran inom kanadensisk MMA och har gått flera matcher i MFC. Hans senaste förluster är mot fighters som Marcus Davis och den rutinerade och tuffe Adam Lynn. Han har dock slagit WSoF-talangen Tyson Steele och den hårdhänte tuffingen Robert Washington. Demarce är något mer av en grappler och har sju submissionvinster, medan Garcia är något mer komplett. Denna matchen är viktigare för Garcia än vad den är för Demarce, vi får se om den angelägenheten återspeglas i buren.

Kategorier
MFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
 • Wally Johnson
  4 October 2013 at 01:37

  Alvey ser ut att vara en riktig happy camper!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...