Robson Gracie klar för MMA-debut
Foto via YouTube/ONE Championship

51-årige legendaren Renzo Gracie vinner i comebacken!

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Renzo Gracie stryper ut japanske veteranen på ONE Championship: Reign of Kings! ✅ Säkrar sin första vinst på över 11 år! ✅ Se avslutet här på MMAnytt!

ONE Championship: Reign of Kings pågår live i Manila, Filippinerna i skrivande stund och alldeles nyss såg vi den 51-årige legendaren Renzo Gracie göra comeback till buren efter mer än åtta års frånvaro.


RELATERAT: ONE Championship: Reign of Kings – se hela galan här!


Gracie ställdes mot Yuki Kondo – en 43-årig japansk veteran med över 100 professionella MMA-matcher bakom sig – och det kom att bli en seg start på matchen i den första ronden. Inledningen var så pass händelselös att domaren tvingades utropa timeout och dela ut varsitt gult kort till bägge fighters för deras inaktivitet.

I den andra ronden gick det dock lite vildare till och efter ett par slagväxlingar lyckades Gracie få grepp om Kondo ta rygg på japanen. Därifrån dröjde det inte länge innan brasilianaren, som är svartbältare av sjätte graden i BJJ, lyckades få in en rear-naked choke som tvingade Kondo att klappa.

Se avslutet i videon nedan!

Officiellt resultat: Renzo Gracie besegrade Yuki Kondo via submission (rear-naked choke) i rond 2 (1:41).

Vinsten markerar Gracies första på över elva år och han står nu med totalt 14 segrar, sju förluster, en oavgjord match och en “No Contest” i proffskarriären.

Kondo står å sin sida med ett galet matchfacit på 60-35-9.

Spola tillbaka i livesändningen nedan för att se hela matchen.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ONE ChampionshipSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...