BJJ-experten Garry Tonon klar för MMA-debut i Asien

✅ Anses vara en av de bästa BJJ-utövarna av sin generation ✅ Ser ut att bli klassisk striker vs grappler matchning

När det talas om kampssportens superstjärnor dyker namn som Conor McGregor och Georges St-Pierre regelbundet upp, och framtidslöften som Sean O’Malley och Mackenzie Dern. Inom brasiliansk ju-jutsu finns det dock en ung stjärna som länge tagit sporten med storm: Garry Tonon (0-0). Han har kallats den mest underhållande fightern inom grappling – och han är nu klar för MMA-debut. Tonon Skrev kontrakt med ONE Championship, Asiens största MMA-organisation, i oktober förra året men debuten har än så länge varit obestämd.

ONE championship har nu bekräftat att Tonons debut kommer ske mot filippinaren Richard Corminal (4-3) på ONE Championship 68 den 24:e mars. Corminal har säkrat alla sina segrar via knockout, han kommer dock senast från två raka förluster.  Utöver det utlovas en superfight mellan bantamviktsmästaren Bibiano Fernandes och Martin Nguyen – som är mästare i både fjädervikt och lättvikt.

En av världens bästa grapplers

Garry Tonon.

Även några av de som inte kände till Tonon tidigare kan ha fått upp ögonen för den blivande stjärnan när han låste ut den japanske grapplinglegenden Shinya Aoki i ONE Championship förra året. Utöver det har han vunnit ett flertal grappling och BJJ-tävlingar i oliak viktklasser. Han har en grapplingstil som beskrivits som mer utmanande och underhållande än traditionell BJJ, det återstår att se hur han klarar sig i sin första MMA-match.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
NyheterONE ChampionshipSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...