En ”sjuk och skadad” Rafael Nunes drog sig ur One Championship 27: ”Jag hade denguefeber”

Det låg mer bakom Rafael Nunes återbud inför månadens One Championship 27 än vad man kunde tro. Utöver en skada ådrog sig 27-åringen nämligen denguefeber under en resa till Brasilien och det var enligt Nunes själv droppen som fick bägaren att rinna över. ”Jag skadade mig på måndag och kom hem från Brasilien på onsdag. Det var då jag fick reda på att jag hade Denguefeber.”

Det har varit en turbulent tid för ”Indio” med andra ord. Rafael Nunes (10-1) hade en match planerad mot Eddie Ng (7-2) under One Championship 27 i Singapore senare denna månad. Med en förlust i sin senaste match som även råkade vara 27-åringens debut för organisationen betydde matchen av förståeliga skäl mycket för honom. I förra veckan meddelade man däremot att brasilianaren drar sig ur och Nunes ersattes så småningom av Ariel Sexton (9-3). Till en början trodde man att det endast var en skada som låg bakom återbudet. Enligt Nunes själv låg andra orsaker bakom.

“I was doing my fight camp at Nova Uniao,” berättade han nyligen för MMAjunkie.com. “I got hurt on Monday and I came back home on Wednesday. After arriving on Wednesday, I found out I also have dengue fever. That was the one thing that ultimately made me cancel my fight.”

Det var alltså under en resa till hemlandet som Nunes insjuknade i febern. Sjukdomen sprids från myggor till människor och utkomster varierar från allt mellan ett lindrigt tillstånd till ett dödligt sådant. ”Indio” tillfrisknade som tur var relativt snabbt och hoppas återhämta sig från skadan så fort som möjligt.

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
ONE Championship

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...