BJJ-stjärnan Garry Tonon fortsätter krossa – som MMA-fighter

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Fortsatt obesegrad - nu med tre raka vinster i ONE Championship ✅ Utklassar motståndaren ståendes - innan strypningen

Som en av världens främsta grapplers var det rimligt att ha höga hopp, när BJJ-stjärnan Garry Tonon inledde sin karriär som MMA-fighter i den asiatiska topporganisationen ONE Championship.

Men man kan lugnt säga att han fortsätter att överträffa alla förväntningar.

Alldeles nyligen fick vi se Tonon, 27, gå sin tredje MMA-match mot sydkoreanen Sung Jong Lee på ONE Championship: Heart of the Lion, som pågår just nu i Singapore. Och visst vann Tonon matchen via submission – men vägen dit såg kanske inte riktigt ut som de flesta hade föreställt sig.


JUST NU: Se ONE Championship: Heart of the Lion LIVE och GRATIS här på MMAnytt!


Om någon såg denna match utan att känna till vilka som fightades, så skulle nog inte många kunna gissa att Tonon är mest känd som en jiu-jitsu-mästare. För i buren har han förälskat sig i strikingen.

Dominerar i strikingen – sedan tröttnar Garry Tonon…

Tonon utklassade sin motståndare med slag och sparkar, visade på extremt bra huvudrörelse samt fotarbete. Han hade förstås kunnat ta matchen till sitt starkaste område om han ville, men Tonon hade roligt i buren och visade återigen att han är farlig på flera sätt som en MMA-fighter.

Efter en hel första rond av stående batalj, där Tonon i princip dominerade från start till slut, fortsatte det först på liknande vis i rond två. Men till slut tröttnade han – och sekunder senare stryptes Lee av en avancerat uppsatt giljotin som tvingade honom att klappa.

Ännu en vinst i imponerande stil.

Fjäderviktaren står nu med tre raka segrar i ONE – två submissions och en teknisk knockout. Det återstår förstås att se hur han klarar sig i takt med att allt tuffare motståndare ställs i hans väg, men framtiden ser onekligen ljus ut för Garry Tonon.

Vill du se hela matchen mellan Tonon och Lee? Klicka här och spola tillbaka i den pågående livesändningen.

Kategorier
GrapplingONE ChampionshipSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara