Kontroverser ändrar huvudmatchen på One: Spirit of Champions

Den ursprungliga huvudmatchen på One: Spirit of Champions har ändrats. Varför ändringen skett är fighters och organisationen inte överens om.

One: Spirit of Champions går av stapeln på fredag. Huvudmatchen var fram tills igår officiellt en titelmatch i tungvikt mellan den forne UFC-fightern Brandon Vera och Chi Lewis-Parry. För bara några timmar sedan meddelade One att matchen ändrats och Vera kommer nu att möta Paul Cheng.

One hävdar att det är Lewis-Parry som inte bifogat dokumenten som krävs för att gå match för organisationen. Han hävdar däremot att det inte stämmer.

Sedan 5 december har Lewis-Parry riktat misstankar på facebook mot att han ska ha blivit av med sin titelchans. Redan då ska Cheng som nu möter Vera gått ut på sociala medier och berättat att han hade stora grejer på gång. Lewis-Parrys manager ska ha kontaktat One som då enbart bekräftade att Vera inte var skadad utan skulle gå match som planerat.

Ones VD, Victor Cui anser att Lewis-Parrys version är inkorrekt:

BREAKING NEWS:After multiple requests made by ONE Officials directly to Chi Lewis Parry and his Manager over the last…

Posted by Victor Cui on den 8 december 2015

Enligt Lewis-Parry ska anledningen vara att One inte vill se Vera förlora utan bygga upp honom som en stjärna i organisationen. Lewis-Parry har redan gått två matcher för organisationen och då var det inga problem med dokumenten.

Detta är inte första gången som det sker kontroverser bakom kulisserna hos One. Tidigare i år blev fightern Arnaud LePont brutalt knockad i sin match på One Championship:Odyssey of Champions. Efter matchen svimmade han flera gånger och fick ingen hjälp av läkare.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ONE ChampionshipSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Henrik Söderström
    9 December 2015 at 01:08

    “Efter matchen svimmade han flera gånger och fick ingen hjälp av läkare.” det stör mig fruktansvärt mycket att läsa sånt. Hoppas att det inte stämmer, alternativt att de ändrat sina rutiner! Om inte så är kommissionen/organisationen en skamfläck inom professionell MMA

  • Svara