Zebaztian Kadestam
Zebaztian "The Bandit" Kadestam. Foto: ONE Championship

JUST NU: Tuff förlust för svenske Zebaztian Kadestam i ONE Championship

Ben Askren förblir obesegrad och står kvar som welterviktsmästare i ONE Championship efter en dominant vinst över Zebaztian Kadestam.

Alldeles nyss avgjordes huvudmatchen på ONE Championship: Shanghai, där den obesegrade welterviktsmästaren Ben Askren försvarade bältet mot svenske Zebaztian Kadestam.

Matchen var en klassisk “striker vs. grappler”-matchning, vilket snabbt blev uppenbart när amerikanen nästan omedelbart lyckades slänga ner “The Bandit” på marken. Kadestam krigade på och lyckades sedan komma upp på fötter för en sekund – innan Askren återigen tog ner honom på direkten.

Fullständig dominans på marken

Askren kunde sedan dominera Kadestam fullständigt på marken, där han varierade mellan positionerna och regnade ner med slag och armbågar. Kadestam slutade dock aldrig att röra på sig och lyckades klara sig tiden ut i den första ronden, trots att han redan var blodig av “Funkys” armbågar.

I den andra ronden försökte Kadestam använda sitt fotarbete för att röra sig runt och hitta läget att attackera, men så fort han gick in med en slagkombination så dök amerikanen och säkrade sin tredje nedtagning. Därifrån fortsatte en liknande matchbild som i den första ronden och trots att Kadestam försökte försvara sig in i det sista så beslutade sig domaren till slut för att gå emellan och stoppa matchen.

Ben “Funky” Askren gör det igen. Fortfarande obesegrad med bälten i både Bellator MMA och ONE Championship utmärker han sig som en av världens bästa welterviktare. Foto: ONE Championship

Officiellt resultat

Resultat: (C) Ben Askren besegrar Zebaztian Kadestam via TKO (slag) i rond 2 (4:09)

Askren ökar nu på sitt obesegrade matchfacit till 17-0, 1 NC, medan Kadestam åker på sin fjärde förlust och nu står med ett professionellt matchresultat på 9-4.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ONE ChampionshipSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
2 Kommentarer
 • jense
  2 September 2017 at 03:14

  Det är sorgligt att ben aldrig var i ufc.

 • Lallarn
  2 September 2017 at 03:33

  Låter som att det gick precis som jag väntat mig.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night 20012
  Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
  Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
  Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
  Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
  Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
  Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...