Zebaztian "The Bandit" Kadestam. Foto: ONE Championship

Zebaztian Kadestam klar för stor turnering i ONE Championship

✅ KLART: "The Bandit" återvänder till buren - om drygt två veckor

Nyligen blev det officiellt att den svenske welterviktaren Zebaztian Kadestam återvänder till buren redan nästa månad. Närmare bestämt den 13 juli bär det av till Kuala Lumpur, Malaysia för en spännande match i Asiens ledande MMA-organisation – ONE Championship.

Topporganisationen drar nu igång en turnering med fyra welterviktare, där Kadestam är en av deltagarna. “The Bandit” ställs mot den unga talangen Agilan Thani från Malaysia.

Kadestam (9-4 MMA, 1-1 ONE) har varvat vinster med förluster i sina senaste sex matcher. Sist vi såg Kadestam i buren var i september då han utmanade den obesegrade ONE-mästaren Ben Askren om titeln – en match som han förlorade via teknisk knockout efter en tapper insats.

Thani (9-1 MMA, 8-1 ONE) har själv vunnit två raka matcher och nio av sina totalt tio proffsmatcher. Senast kammade han hem en submissionvinst över Amitesh Chaubey.

We back 👊🏼 @onechampionship 4 man welterweight tournament🏆 #GrandPrix #eyesontheprize July 13 Kuala Lumpur #letsgo @pancrasegym #pancrasegym @kampsportslabbet #kampsportslabbet @legacygymboracay #legacygym @omarbouiche #omarbouiche

A post shared by The Bandit 754 (@zebaztiankadestam) on

I den andra semifinalen ser vi den brasilianske veteranen Luis Santos – som Kadestam knockade brutalt förra året – ta sig an den obesegrade amerikanen Tyler McGuire.


RELATERAT: Se Zebaztian Kadestams BRUTALA knockoutvinst!


Då den regerande mästaren Askren har gått i pension är det högst sannolikt att turneringsvinnaren blir den nya titelhållaren i divisionen. Inget är dock officiellt rörande titelbilden i dagsläget.

En exklusiv intervju med Kadestam kommer att släppas här på MMAnytt.se inom kort.

ONE Championship: Pursuit of Power äger rum i Axiata Arena fredagen den 13 juli. Galan toppas av en thaiboxningsmatch i ONE Super Series, där thailändaren Jo Nattawut ställs mot fransmannen Yohann Fairtex Drai.

Kategorier
ONE ChampionshipSenaste NyttZebaztian Kadestam

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...