Nam Phan debuterar i Pancrase i oktober

UFC veteranen söker lyckan i Japan i framtiden.

Efter att ha gått åtta matcher i UFC, med två vinster och sex förluster i bagaget, återvände fjäderviktaren Nam Phan (19-13) till japans MMA-scen den 13:e juli.

Efter att ha vunnit sin match på Grandslam MMA- Way of the Cage, där han besegrade Kenichi Ito via TKO i den första ronden, har Phan tecknat kontrakt med Pancrase, en av Japans främsta MMA-organisationer.

Det offentliggjordes under måndagen att Phan kommer möta Yuki ”Brave Devil” Baba (11-4) i sin första match under Pancrase-baneret, på Pancrase 261 som går av stapeln den 5:e oktober.

Phan, som tidigare tävlat i den japanska organisation Sengoku, hann besegra Leonard Garcia och Cole Miller i UFC, innan han hamnade i en förlustsvit på tre raka, vilket ledde att hans kontrakt revs.
TKO vinsten över Ito var hans knockout-vinst sen 2009, då han knockade Hideki KadowakiSengoku – Seventh Battle.

Yuki Baba sågs senast i ringen den 30:e mars i år, då han knockade amerikanen Guy Delumeau med ett knä, på bara 30 sekunder. Den 27-åriga talangen har gått sju utav sina totalt femton matcher för Pancrase och aldrig förlorat via T/KO.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Pancrase
Profilbild på Redaktionen

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Donnart
  28 juli 2014 at 09:18

  Nam Phan kan nog vara en av de mest intetsägande fighters som huserat i UFC. Dock fascinerande att han hypats som han gjorts, och att han fick hänga kvar så länge i organisationen trots ideliga förluster. Var det något jag missade?

  • Sökerpunch
   28 juli 2014 at 10:10

   Han vann egentligen den första Leonard Garcia fighten, så de gav honom lite extra utrymme.

 • Profilbild på Starfighter
  Kenny Starfighter
  29 juli 2014 at 06:10

  Jag gillade Nam Phan och hans sköna videos haha, men som fighter var han väl sisådär

 • Svara