Nam Phan debuterar i Pancrase i oktober

UFC veteranen söker lyckan i Japan i framtiden.

Efter att ha gått åtta matcher i UFC, med två vinster och sex förluster i bagaget, återvände fjäderviktaren Nam Phan (19-13) till japans MMA-scen den 13:e juli.

Efter att ha vunnit sin match på Grandslam MMA- Way of the Cage, där han besegrade Kenichi Ito via TKO i den första ronden, har Phan tecknat kontrakt med Pancrase, en av Japans främsta MMA-organisationer.

Det offentliggjordes under måndagen att Phan kommer möta Yuki ”Brave Devil” Baba (11-4) i sin första match under Pancrase-baneret, på Pancrase 261 som går av stapeln den 5:e oktober.

Phan, som tidigare tävlat i den japanska organisation Sengoku, hann besegra Leonard Garcia och Cole Miller i UFC, innan han hamnade i en förlustsvit på tre raka, vilket ledde att hans kontrakt revs.
TKO vinsten över Ito var hans knockout-vinst sen 2009, då han knockade Hideki KadowakiSengoku – Seventh Battle.

Yuki Baba sågs senast i ringen den 30:e mars i år, då han knockade amerikanen Guy Delumeau med ett knä, på bara 30 sekunder. Den 27-åriga talangen har gått sju utav sina totalt femton matcher för Pancrase och aldrig förlorat via T/KO.

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
Pancrase

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...