Foto: Micha Forssberg

Sirwan Kakai talar med MMAnytt om sina erfarenheter i The Ultimate Fighter

Det var många som var nyfikna och hoppfulla. Äntligen var det dags för premiäravsnittet av TUF 18. Skulle Sirwan Kakai gå vidare in i huset? Ja, nu vet vi hur det gick. Kakai fick möta en tuff Chris Beal och efter tre ronder stod det klart att Kakai inte blev en av årets deltagare.

MMAnytt.se fick en exklusiv pratstund med Kakai efter att premiäravsnittet visats och givetvis pratades det en hel del om hans erfarenheter från TUF 18.

Det känns tråkigt och jag har försökt gömma undan mig lite i och med att jag visste att jag hade förlorat. Man skämdes lite. Jag har ju haft många bakom mig som stöttat mig men mest är jag besviken på mig själv, säger Kakai

Hela upplevelsen var jobbig för Kakai. Motivationen var inte riktigt på topp. Det var inte ens säkert att han skulle vara med i TUF men Kakai fick höra från flera ställen vilken möjlighet detta var. Inte nog med det. Kakai fick en riktig smäll på en träning. Det var då som allt blev jobbigt.

Jag fick en rejäl smäll på en träning gick ner i backen. När jag sen kom tillbaka kändes det inte rätt. Varje gång jag fick en smäll blev jag skakig och jag kände att jag aldrig återhämtade mig och då började jag bli osäker på mig själv. Sen hände det värsta som kunde hända. En vecka innan det var dags fick jag en ny smäll. Men vad kunde jag göra? Jag kunde inte bara skita i TUF, berättar Kakai.

Kakai var förberedd på att han skulle gå ner. Han visste att om han inte kan ta en smäll med tjocka handskar hur han ska han då klara att ta en smäll med tunna handskar.

Jag var nervös för att jag visste att jag skulle åka ner. Jag visste att Chris Beal svingar. Han är inte överdrivet teknisk men han svingar och har bra kraft i slagen. Det tog ju bara tio sekunder innan han sänkte mig och jag var mentalt förberedd på det, berättar Kakai.

Trots det kom Kakai igång och nära att få in en giljotin men kraften fanns inte. Det mesta gick på autopilot. Utan de bästa förutsättningarna är det svårt att ta sig in i huset men Kakai tvingade fram tre ronder och gjorde en gedigen insats.

Med facit i hand så kanske det var bra det som hände. Jag är en helt annan fighter nu. Jag tog en paus ifrån allt som hade med MMA att göra. Jag sprang och gick till gymmet. Nu är det en helt annan grej. Jag kan ta en smäll igen och jag lovar att ni får se en helt annan fighter i Japan. Jag har fått en nytändning, säger Kakai.

Den 29 september ska Kakai delta i Pancrase 252 – 20th Anniversarys bantamturnering. Det är utan tvekan en stor och tuff turnering som Kakai är övertygad om att han kommer att vinna.

Jag räknar med att vinna turneringen i Japan. Det är en prestigefull turnering och de flesta som tävlar där brukar gå i 145 lbs men går ner till 135 lbs bara för att ha en fördel. Det kommer bli tufft med jag vet att jag kommer vinna. Jag har en ny glöd, ny energi, ny mentalitet och en sponsor i MM Sports som jag verkligen vill tacka för allt stöd, avslutar Kakai.

Sirwan Kakai har fortfarande en framtid inom MMA. Att man inte lyckats komma in i TUF innebär inte att man är körd. En vinst i denna turnering skulle säkerligen få folk att inse hur bra Kakai är. Ni kan följa Sirwan Kakai via hans hemsida, www.sirwankakai.com, där han kommer blogga om sin väg fram till Pancrase 252.

Hur tror ni att det går för Sirwan Kakai i Pancrase 252?

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
IntervjuPancrase
Profilbild på Redaktionen

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
16 Kommentarer
 • Donnart
  9 september 2013 at 08:19

  Blev verkligen överraskad att Sirwan verkade så svag och var så inaktiv i TUF-matchen, men det verkar ju ha sin förklaring. En Sirwan med gammalt gott självförtroende borde ha bra chans att ta hem Pancraseturneringen. Tror verkligen på honom!

 • AlexDenStore
  9 september 2013 at 08:23

  Bra jobbat Sirwan! Nu kommer du tillbaks starkare!

 • KungKakai
  9 september 2013 at 08:39

  King Sirwan Kakai will be back with a vengance!!!!

 • jocke e
  9 september 2013 at 08:54

  Låter som en rätt usel bortförklaring tyvärr..

  Vi kommer aldrig få se denna man i UFC pga av TUF

  • Bodi
   9 september 2013 at 09:11

   Varför inte?
   KOlla på Costa Philippou..

   • DontTapout
    9 september 2013 at 10:21

    Även Che Mills fick sin chans i UFC efter att han åkt ut intagningsmatchen till huset.

    • Profilbild på Marcus
     Sgt.242
     9 september 2013 at 07:38

     James Krause åkte ur i intagningmatchen för TUF 15 Live. Han fick ändå chansen i UFC i juni denna sommar på UFC 161 där han mötte Sam Stout, det slutade med en FOTN och SOTN bonus för Krause.

  • Profilbild på HULK
   TheVobb
   9 september 2013 at 10:55

   Det är nog större chans att vi får se Sirwan i UFC än Emil Hartsner med tanke på vad Dana tyckte om Emils fight. Men man ju alltid hoppas att bägge får en ny chans i framtiden.

   • Brocowich
    9 september 2013 at 01:35

    Vad tyckte Dana om Emil?

    • Wictor Conradsson
     9 september 2013 at 03:53

     Att det var 15 minuter av hans liv som han aldrig skulle få tillbaks.

     • Profilbild på HULK
      TheVobb
      9 september 2013 at 04:29

      Vilket inte är precis MVG från Mr.President..

  • jvcke
   9 september 2013 at 11:17

   Det är ju vinnarna av TUF som aldrig brukar bli någonting…

 • Profilbild på Starfighter
  Kenny Starfighter
  9 september 2013 at 09:53

  De e vid såna här tillfällen man kanske inser att Sveriges regler om när man blir knockad vid träning eller match ska man avstå träning i 3 månader, vid ännu en knock under 1 år 6 månader och efter de 12 månader. Känns som ett riktigt bra beslut av honom att hoppa allt vad MMA var ett tag, så att huvudet fick återhämta sig ordentligt.

 • Vaettra
  9 september 2013 at 12:04

  Intervju med Emil Hartsner tack!

 • Punchdrunk
  9 september 2013 at 01:58

  Tror verkligen inte tuf passar alla. Alla kan inte prestera under de förutsättningar som tuf innebär. Kan nog förstöra mer än göra nytta för många.

 • Alexander Pato Bueno Villar
  9 september 2013 at 03:25

  finns det ingen video?? jag orkar fan inte läsa

 • Svara